Мечка - беглец от цивилизацията

Мечка - беглец от цивилизацията
Жанр: живопис, фотографии, графика, смесена техника
Младият режисьор, аниматор и художник Стефан Войводов представя авторски фотографии, картини и видеа, част от процеса му на работа по анимационния филм Мечка – беглец от цивилизацията.


Лентата борави със смесена техника, като реално заснети природни кадри се преплитат с пластиката на рисуваната анимация. Това е поредният анимационен проект на Войводов, чиито филми Океания и 8 848 пожънаха успех по екраните на редица големи международни фестивали.

Самата изложба е концентрирана върху комуникацията на човека с природата и крехкия баланс на намаляващата популация на мечките в България. С природозащитен призив авторът демонстрира как с лекота сменяме маските на човещината и зверството, рискувайки да оставим неизличим отпечатък върху околната среда. За пореден път се уверяваме, че жертвата на така човешкото ни его в името на съхранението на уязвимите видове е необходима крачка в посока на по-доброто бъдеще.

Произведенията се отличават със смел рисунък, графични елементи и изявен контраст. Фотосите продължават тази динамика, редувайки движение и покой, светлини и сенки.

Експозицията включва осем фотографии, две картини и видеоматериали, достъпни чрез сканиране на QR код. Неслучайно за неин дом служи централното фоайе на Нов български университет, тъй като именно там за пръв път се заражда идеята за филма. Авторските търсения на Войводов и характерният му стил целят да вдъхновят студентите, тепърва прохождащи по артистичния си път, и да ги мотивират да последват креативния си порив.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.