Съвременна норвежка архитектура 7

Съвременна норвежка архитектура 7
Жанр: фотографии, макети
Пътуващата изложба Съвременна норвежка архитектура 7, която е част от програмата на Sofia Architecture Week тази година, обикаля света от 2011.


Тръгнала е от Бразилия, минала е през Куба, а България е шестата европейска страна, в която гостува. Изложбата показва най-доброто от норвежката архитектура за периода 2005-2010 – от малки къщи, през обществени сгради, до инфраструктурни проекти и градоустройство.
Проектите са разделени в няколко категории: жилища, инсталации, „нови в старите“, културни агенции, образование и училища, места за отдих и дейности на открито, проекти извън Норвегия. Включени са 31 индивидуални проекта и 2 групови представяния – пасивни къщи на Steinsvik Architects и норвежки национални туристически маршрути.
С тази седма поред изложба завършва голямо мащабният проект на Националния музей и Министерството на външните работи на Норвегия за представяне на норвежката архитектура от 1968 до наши дни. Добър пример как архитектурата може да работи успешно като национален пиар и да шества успешно по света.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.