Във и извън контекста

Във и извън контекста
Жанр: инсталация
Вече 10 години I/O Architects се стремят да правят съвременна архитектура на границата между глобално и локално, при това в България. Ретроспективната изложба Във и извън контекста ще представи техни проекти от периода и ще обобщи усилията им да комуникират със заобикалящата ни действителност внимателно и без излишества.


Вяра Желязкова и Георги Кътов започват преди 10 години с реконструкцията на хотел в Банско (Вила Рока, завършен през 2004), продължават с една от най-философските еднофамилни къщи в новата българска архитектура (т.нар. Каменна къща в Гложене) и успяват да не правят компромиси и до днес. В резултат те си извоюват задължително място във всички изложби, международни публикации и селекции, илюстриращи добрата част на архитектурата от нашето време.
Типично в техен стил изложбата Във и извън контекста ще бъде подредена в едно от най-ненатрапчивите и едновременно с това космополитни изложбени пространства в София - галерия Райко Алексиев. Откриването ще бъде съпроводено и с представяне на монография за I/O.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.