Виктория Петрова

Виктория Петрова
Жанр: живопис
Gallery 2.0 показва индустриалните платна на Виктория Петрова в изложбата Symbiosys.


В платната й, индустриалната тематика е поднесена по неочаквано прецизен и естетичен начин.
Дали и днес поетиката е в машините? Художникът ли придава смисъл на света около себе си и ни приобщава към своя прочит или света намира отклик в една душа, настроена да търси тънката нишка на смисъл и красота?

Пътят на автора няма край и е нишката, свързваща творец, душа и търсения. Дори авторът не знае къде и до какво води този път, времето е съдник и отговор.
В една част от пътуването, някъде между безгрижната младост и творецът който съзерцава, са картините събрани в експозицията на Виктория Петрова под името Симбиоза.
Синтезът между форма, цвят и идея, е художествен изказ на нейните търсения. Между машините Виктория търси и се взира за една едва доловима есенция.

Пластиката и синтетичната машинна визия са вплетени в основата на изтънчена естетика. Трудно съчетание и уникална възможност да погледнем към тази индустриална среда през призмата на естетична концепция, водена от търсенето на деликатност и неочаквано равновесие.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098