Фон: Млади автори от Пловдив

Фон: Млади автори от ПловдивМич Брезунек, Мартина Вачева, Димитър Генчев, Велизар Димчев, Явор Костадинов, Любомир Кръстев, Трифон Ташев, Вълко Чобанов, Димитър Шопов
Този път изложбата заема не само традиционното си място в галерия Sariev, но влиза и в типичната с възрожденската си архитектура Данчова къща в Стария град, и в младата галерия Cu29.


Специфичният подход в реализирането на ежегодната изложба дава не само свобода за развитие и представяне на нови проекти на пловдивски автори, но подчертава и характера на града, и местата според начина на ситуиране на работите им. Изложбата няма куратор, тема или конкретен артистичен фокус. Няма начало и край - погледът към нея е комплексен и отворен. Селекцията на участниците не показва определена артистична тенденция, а показва творци от една генерация с изявен художествен характер, между които има човешки, колегиален и артистичен обмен. Макар и колективна, по начина на подреждане в разделни пространства изложбата е съвкупност от самостоятелни представяния на индивидуални проекти, които показват естетическите и тематични търсения на младите автори в момента.

Програма:
5 юли:
откриване в галерия Sariev Contemporary, 18:00
откриване в Данчовата къща. 19:00
откриване в галерия Cu29, 20:00
парти с музикална селекция от участващите автори във FLUCA - Австрийски културен павилион, 21:00 

6 юли:
прожекция на филма на Димитър Шопов 3d DOGS и беседа, Лъки Дом на киното, 19:00

Заглавно изображение: Вълко Чобанов, Данчовата къща


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.