Сборна изложба живопис и скулптура

Сборна изложба живопис и скулптура
Жанр: живопис, скулптура
В сборната експозиция са включени живописни платна на Георги Баев, Светлин Русев, Димитър Киров, Иван Георгиев - Рембранда, Росен Райчев, Свилен Блажев и скулптори на Крум Дамянов, Вежди Рашидов и Иван Тотев.


Преминали през различни етапи от своето развитие, авторите се открояват с ярко изразен собствен стил. Надскочили конюнктурните граници на социалния модел в изкуството, те налагат в живописта новаторски естетически критерии и стилистически похвати.
Впечатление в сборната колекция прави присъствието на творба от малко познатия в България художник на портрети Росен Райчев. Живеещият в Америка творец придобива широка популярност с картината си „Американски президенти на ХХ век". Сред по-известните му портрети са тези на Буш – баща и син, на ливанския патриарх, чийто портрет е окачен във Ватикана, на шейха на Саудитска Арабия, както и на кинозвезди и спортисти със световна известност.
Акцент в изложбата са картините на Георги Баев, създадени през 80-те години на миналия век. Завладян от силата и красотата на морето, в продължение на десетилетия той го претворява като главен персонаж в платната си.

Вернисаж: 28 ноевмри, 17:00

програма
  • L'union de Paris
    28 ноември (четвъртък) - 31 януари (петък)

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.