Семейна програма в Художествена галерия Борис Георгиев

Семейна програма в Художествена галерия Борис Георгиев
Жанр: живопис
Целта на семейната програма в ГХГ Борис Георгиев - Варна е да помогне на всички майки и бащи, баби и дядовци, по-големи братя и сестри да разкрият света на изобразителното изкуство пред най-малките.


Официалното представяне на програмата ще се проведе на 13 март от 18:00 в залите на галерията, а екипът й е подготвил набор от забавни игри и нагледни материали, които да бъдат от помощ при ранната среща с художествените творби. Програмата е постоянна, което означава, че материалите и игрите ще бъдат обновявани периодично, така че да предизвикат желание за ново посещение.
В залата с картини от Анселм ван Хуле от XVII век например, се намира малък фото ъгъл с реквизит от времето, когато художникът е рисувал портретите на делегати, подписали Вестфалския мирен договор през 1648. Музейна игра със словесно описание на 11 художествени произведения, представени в постоянната експозиция на Градската галерия, ще научи малките посетители да разглеждат картините в детайл.  Книжка-игра и пъзели в голям формат допълнително помагат посещението в галерията да се превърне в забавно преживяване.
Програмата по проект Семейно в Градската художествена галерия на Варна се осъществява в партньорство с Британски съвет и Британското посолство в България и е отворена за посетители от 1 до 99 години, всеки работен ден на галерията, от 10:00 до 17:00.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.