Христо Йотов, Григор Мицев

Христо Йотов, Григор Мицев
Жанр: живопис, скулптура
Имагинерни изрази се нарича съвместната изложба на двамата автори, обичащи сюрреалния подход, с изключително богато въображение, драматургичен талант и фина естетика.


И двамата автори са с обща посока на изразност, но творящи в различни жанрове. И двамата са с елегантно чувство за хумор и завладяващи философски разкази с разпознаваема стилистика, всеки майстор в своята форма на творчество. Картините на Йотов ни потапят, дори магнетично привличат в имагинерното поле на прозорливата мисъл на художника, а скулптурите на Мицев завладяват с перфектния баланс на модерно и класическо, на реалистична форма в неочаквана композиция. И при двамата автори героите са носители на имагинерни изрази, някои прикрити зад маски, други изразяващи чисти откровени силни емоции, но всички са активни участници в спектакъла на живота, където всеки от нас може да открие себе си.
Експозицията включва най-новите творби и на двамата автори – колекция от 13 майсторски изпълнени живописни платна на Христо Йотов и 6 бронзови скулптури на Григор Мицев.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.