Николай Ангелов – Гари

Николай Ангелов – Гари
Жанр: живопис
Шестата самостоятелна изява на Гари в галерия Ларго носи названието Спасение има и представя живописни платна, рисувани в последната една година.


Картините са своеобразно продължение на цикъл с творби, наречен Новите хора. Новите герои на съвремието са нашите деца, младите хора, които живеят тук и сега. Някои от тях са романтични (Любовен роман), други са практични и насочени към материалното (Живот), трети са обсебени от идологемите на новото време (На дивана), четвърти гледат живота През розови очила. Но каквито и да са тези „нови хора”, най-важното е, че те са бъдещето и те са тези, които ще преминат напред и ще преведат човечеството през непознатите ни доскоро предизвикателства на световна пандемия, социална изолация, икономическа несигурност и неувереност в бъдещето. Гари, като човек на изкуството, е оптимист, той се уповава на смелостта на младите, на тяхната упоритост и кураж да посрещнат предизвикателствата лице в лице и посланието в картините му от настоящата изложба е, че Спасение има.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098