Илия Желев

Илия Желев
Жанр: живопис
За настоящата изложба Илия Желев е подготвил нови платна. Отново ще видим любимите теми и сюжети на пловдивския художник.


В последните години той с невероятно майсторство развива своя цикъл от творби, създадени като дигитална фотомозайка, състояща се от хиляди малки изображения, които специално е подбрал по теми, цветове и форми. Тези мини изображения той подрежда едно до друго, колажира, обработва, отпечатва и накрая рисува върху платното, нанасяйки петна и мазки върху творбата, давайки й живот и душа. Темите са забързаните улици на големия град, пулсациите на ежедневието, известните хора на изкуството, станали идоли на поколения. Модерни, с експериментаторски дух, тези мозайки търсят у зрителя връзката му със света, неговата склонност да се променя, да се съизмерва с другите и да печели от това. За първи път варненската публика видя творби от този цикъл в изложбата на Илия Желев I love New York в галерия Ларго през 2019. И в настоящата експозиция ще бъдат включени творби от серията, посветени на Нюйоркските улици, небостъргачите на Манхатън и реалиите на големия град.

програма

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098