Огнян Георгиев

Огнян Георгиев
Жанр: живопис
Огнян Георгиев следва традициите на руската класическа школа. В неговите платна можем да разпознаем конкретни места от черноморския бряг, от живописните местности край Варна, от невероятни кътчета в страната ни.


Независимо дали е полянка над Виница, дъбовата гора в Долище, или Врачанския Балкан той напипва пулса на мястото, неговото състояние в този именно момент - природа и художник са в единение. Морето е неизменна тема в платната му, главно действащо лице, опорна точка, предизвикателство. Неговите любими кътчета от Черноморец, Ветеран и Кара дере оживяват с нюансите на зараждащите се утрини или залязващи дни.
Настоящата му изложба се нарича Светлина на хоризонта. И именно светлината е акцент. Рисувайки на открито той може да наблюдава как тя се променя и как променя излъчването на един и същи ракурс. Във всяко едно от платната можем да усетим вътрешното излъчване, онези незабележими, но осезаеми преливания, които карат морето да заблести по особен начин, които подчертават силуетите или създават оптическа илюзия и усещане, че виждаш определени детайли през лупа. Огнян Георгиев е от малкото художници, които рисува от натура. За него пленерната работа носи много енергия. Екстремният му дух го отвежда на места, където хората не могат или трудно достигат.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1081