Венцислав Марков

Венцислав Марков




Жанр: живопис, скулптура, метал
Темата на изложбата, наречена Морски сюжети, е повлияна от варненското крайбрежие и морето, на което скоро ще трябва да кажем "довиждане" с идването на есента.


Във формата на скулптурни произведения ни поздравят чайки, развяли криле в полет и риби, небрежно носещи се във въздуха до тях. А в живописните творби ще забележим, че Венцислав Марков умело е използвал неконвенционални материали като метал, с които да придаде релеф, дълбочина, различни форми и интересна връзка между платната и пластиките.
Авторът е завършил специалност Метал в Националната художествена академия и най-често се представя с метални и бронзови скулптури. Изненада за публиката са живописните му творби. В платната, изпълнени с акрил, са вплетени по уникален начин образи и обекти, изработени от метал. С метални слоеве и релефи той изобразява в картините си изключително меки, нежни и деликатни обекти – морските вълни и пяната по гребена им, облаците в небето, надвиснали над морския бряг, гларуса, размахал криле в полет или отраженията на платнохода, трепкащи по морската повърхност.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.