Gangsta, Gangsta!

16 септември 2013 текст Александър Бакалов, снимки © HBO България
Предвид колосалния зрителски интерес, надали за някого е било изненада, че сериалът Престъпна империя беше продължен за четвърти сезон, който вече започна ударно (гледайте го онлайн на hbogo.bg).


По-важната новина за феновете е, че създателите на гангстерския опус до такава степен са уверени в успеха си, че вече работят над пети сезон от приключенията на на Нъки и компания, който очакваме през 2014.

Един от двигателите на придобилата култов статус продукция - Терънс Уинтър споделя, че наред с поредната шокираща смърт на някой и друг важен персонаж, четвъртият сезон ще представи и цял куп нови герои. ”Забавно е, защото в офисите на сценаристите си имаме цяла стена със снимки на персонажите, които сме убили. Наричаме я Моргата и понякога си казваме – ”Леле, наистина сме изтрепали доста народ!”. Разбира се, имаме си и стена с персонажите, на които все още не сме видели сметката и, честно казано, в момента на нея има доста повече снимки”, смее се Уинтър.
Сред новите попълнения в Сезон 4 задължително трябва да споменем Патриша Аркет в ролята на Сали Уийт – нахаканата собственичка на нелегално питейно заведение и Джефри Райт, чийто герой Валентин Нарцис ще бъде новият безмилостен враг, който ще вгорчава живота на Нъки Томпсън и Чоки Уайт. Струва си да се отбележи и включването на Рон Ливингстън, за когото Уинтър е имал сериозни опасения, че всички ще свързват с култовата му роля в комедията Офисно пространство. Безпочвени опасения, както се убедихме още от първия епизод на новия сезон.
Без да навлизаме в излишни подробности, за да не изтървем някой подъл спойлър, ще споделим само, че Уинтър има сериозни планове за своята рязко увеличила мащабите си Империя. Всички нови герои и сюжетни линии трябва да бъдат подобаващо развити в минимум още няколко сезона, а ако всичко върви по план и зрителският интерес остане все така висок, историята в Престъпна империя ще се разпростре дори отвъд времената на Сухия режим.
Новите епизоди затвърждават и убедеността ни, че Престъпна империя не е случаен сериал. От маниакалното внимание към детайла (продуцентът Мартин Скорсезе например е внимавал при строенето на декорите, за да може тротоарите да бъдат с абсолютно същите размери като тези в Атлантик сити през 20-те) до факта, че това е може би първата истинска, груба, безкомпромисна и стряскащо кръвожадна гангстерска история от времената, когато същият този Скорсезе дефинира жанра с класиките си. Казано накратко – ако тепърва научавате за империята на Нъки Томпсън от този текст, незабавно поправете грешката си.

Престъпна империя можете да гледате онлайн по hbogo.bg всеки понеделник след 09:00


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.