Инспекторите и нощта

9 януари 2014
Ето две причини да се кълнем в оригиналните продукции на HBO – Сексът и градът и Game of Thrones


Можем да продължим с още заглавия, но идеята е ясна – там определено знаят как се правят качествени сериали, чиято слава се носи далеч отвъд телевизионния ефир. Истински детектив не е изключение.
Най-новата поредица се появява в програмата на канала от втория понеделник на новата година и въпреки леко изтърканото заглавие компенсира със сюжет, който няма да отклони погледа ви встрани нито за секунда.
Едно неразкрито ритуално убийство, разтърсило спокойствието на Луизиана през 90-те е ядрото на действието, чиито основни двигатели са детективи Ръст Коул и Мартин Харт (пасващите си като скачени съдове Матю Макконъхи Уди Харелсън).
17 години след неуспешния опит да открият виновника за бруталната кончина на местна проститутка, двамата вече бивши полицаи отново са привикани в старото управление, за да възобновят същия случай с нови улики. Разкъсана от прескоци напред-назад във времето, сюжетната линия бавно, но сигурно се фокусира върху силната, а често и обтегната връзка между двамата мъже. Харт – съпруг и баща, чийто брак върви към провал е (на пръв поглед) пълната противоположност на Коул – самотен особняк, възстановяващ се от наркотична зависимост. Привлечени като с магнит от общата идея фикс най-сетне да заловят върлуващия наоколо сериен убиец, суровите ченгета попадат обратно в кошмарния свят, който всеки от тях вярва, че е загърбил отдавна. На фона на протяжната южняшка пустош те сантиметър по сантиметър изравят истината за случилото се, а с нея и собствените си тайни и страхове, за да прозрат в крайна сметка, че мракът може да съществува и от двете страни на закона.

Истински детектив можете да гледате по HBO от 13 януари


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.