Няма скрито-покрито

22 януари 2014 текст Таня Трендафилова
След три сезона, изпълнени с подозрения, предателства, екшън, кръв и радикални сюжетни обрати, сме готови да посрещнем най-новата част от крими сагата Под прикритие. И, няма да крием, вълнуваме се.


Героите
Те отново са тук – големият престъпен бос Джаро, неговата (екс) дясна ръка Иво, ченгето, внедрено тайно в редиците им – Мартин, добродетелният инспектор Попов и разбира се, Куката – най-откаченият и непредвидим главорез, който българското ново кино познава. Ще ги видим и в Сезон 4 – заедно в отбори и всеки за себе си, защото в крайна сметка във войната, която запалиха, може да има само един победител. Най-шокиращата вест в новите епизоди е свързана с главния герой Мартин, чието прикритие най-после ще бъде компрометирано, а истинската му професия ще стане публично достояние. Това обаче никак няма да му попречи да продължи борбата с лошите, тъкмо напротив. Другата голяма изненада е завръщането на Джаро – след като преживя не един и два удара от съдбата, той възкръсва по-силен и по-хитър от всякога, пуснал пипалата си отвъд границата – чак до върховете на турската мафия. Появата на неговата тайнствена дъщеря Ния (чийто персонаж е създаден по идея на програмния директор на БНТ1 Севда Шишманова) ще разбуни духовете и ще доведе до неподозирани промени. Другото ново лице в Под прикритие 4 всъщност е добре познато. Става дума за Явор Бахаров, който ще се конкурира с брат си не само на актьорско, но и на сценарно ниво, превъплъщавайки се в образа на сина на турски аркотрафикант, търсещ кръвно отмъщение. Към Явор ще се присъедини и Бойко Кръстанов, който ще бъде безпогрешно разпознат от феновете на Стъклен дом, и не само.

Подробностите
Предстоящите серии предвещават още повече адреналин, заплетени сюжетни линии и спиращи дъха гледки. Локациите варират от обичайни градски пейзажи до екзотични крайморски и задгранични дестинации. Каскадите са мащабни (някои заснети с по десет камери) и в повечето случаи се изпълняват от самите актьори, за което аплодираме. Оказва се, че Сезон 4 е преломен за сериала, тъй като авторите решават да го заснемат извънредно, провокирани от огромния зрителски интерес. В този смисъл възлагаме огромни надежди, тъй като от успеха му зависи ефирното бъдеще на евентуални следващи епизоди. Оптимисти сме, тъй като до този момент сериалът се излъчва в още над 70 територии по света, в това число Латинска Америка, Индия, Китай, Израел, Русия и Урайна. И накрая един финален, но важен щрих – настоящият сезон е посветен на актьора Чочо Попйорданов, чиято роля в поредицата бе една от последните в живота му.

Гледайте Под прикритие всяка неделя от 20:45 по БНТ1 и в официалния канал на БНТ в YouTube


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.