Добър апетит

3 април 2014 текст Стохрифор Лукомб
Дори докато гледаме двеминутния трейлър към втория сезон на Ханибал (по AXN от 7 април), ни става ясно, че сериалът не просто продължава, за да изпълни някакви предварителни договорки с NBC, а реже напред с ясната идея, че искаме още моменти с каменната физиономия на доктор Лектър, разклатената психика на Уил Греъм и дузина добре сготвени човешки органи. Ммм!


Не сме и предполагали, че толкова лесно ще приемем някой друг в ролята на емблематичния канибал Ханибал Лектър, различен от сър Антъни Хопкинс. Удивително е колко лесно е предубежденията ни да бъдат нарязани на парченца от друг страховит актьор като Мадс Микелсен. Стройният датчанин (с характерен акцент и още по-характерна физиономия) вече ни бе спечелил с няколко големи филмови роли, но се вписа толкова добре в сериала Ханибал, че вече почнахме да си представяме доктор Лектър тъкмо като добре костюмиран скандинавец с енигматична усмивка и още по-енигматични мотиви.
Микелсен продължава да е основно действащо лице и в Сезон 2, а другите все така са Хю Денси като някогашния специален агент Уил Греъм (сега зад решетките, обвинен в серията убийства, всъщност дело на Лектър), Лорънс Фишбърн като специалния ФБР агент Джак Крофорд и Керълайн Дъверна като приближената на Уил (и негова колежка от ФБР) доктор Алана Блуум.
Ще се появят и нови актьори (например Майкъл Пит, познат ви от Престъпна империя като Джими Дармъди), но основният сблъсък остава този на големите умове на Лектър и Греъм – единият с хладно убеждение в собственото си величие, а другият – с несигурна опора в реалността.
Психологическата драма, страхотният диалог и кървавите убийства са гарантирани, нека започнат.

Сезон 2 на Ханибал можете да гледате по AXN от 7 април,
22:00.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.