Програмата на "Кинематограф" за месец декември

1 декември 2021
Този декември екипът на Кинематограф ни е подготвил програма, изпълнена със зимни вълнения, загадъчни трилъри и стоплящи духа сцени. Събитията са тематични и има по нещо за всекиго. Въпреки това напомняме, че повечето от избраните филми не са подходящи за деца. Билетите за всички прожекции, с изключение на тази в Гьоте-институт, са на цена 10 лева.


Късометражки в кино Влайкова

Наближаващите коледни празници ни напомнят за значимостта на топлите човешки взаимоотношения. Преоценяваме важните неща в живота с шест късометражни филма в кино Влайкова на 3 декември. Надникваме в дома на Таня и Христо от Леки семейни неприятности  на българския режисьор Димитрис Георгиев. Американският филм Waffle пък се движи между драмата и комедията, докато две приятелки се опитват да разрешат възникнал конфликт по време на парти с преспиване. А какво е Коледа без анимационен филм? Една българска анимация също присъства в селекцията.

Прожекцията започва точно в 20:00. Билетите откриваме тук.

Студентско немско кино

На 7 декември от 19:00 в Гьоте-институт гледаме избрани дипломни филми на студенти, завършили филмовата академия Filmakademie Baden Württemberg през последните 5 години. Филмите отразяват важни за нашето съвремие проблеми, разаказани с голямо въображение и размах. Прожекцията е напълно безплатна.

Премиера на „Отвъд“ и късо кино в Cinegrand

Удобните седалки на кино Cinegrand ни приветстват на 15 декември от 19:30 с една впечатляваща премиера. Естетичният трилър Отвъд на Петър Бояджиев и Николай Драганов разказва за мистериозен шофьор (Димо Алексиев), който изпълнява особени поръчки в един пост-пандемичен свят. След прожекцията оставаме за кратка дискусия с режисьорите. Програмата включва още 3 филма от България, един сръбски филм и три филма от САЩ и Великобритания: Химера на Павел Г. Веснаков, Чакалнята на Лора Маркова и Записки на чудовището, анимация на Димитър Димитров – Анимитър.

Зимно българско кино с чай Масала

4 български неизлъчвани досега филма пък ни сгряват в Клуб на пътешественика на 17 декември от 19:00. Очакват ни много сняг, гледки, адреналин и уникални човешки истории. Наслаждаваме се на зрелищните кадри с безплатна чаша чай Масала.

Освен прожекция на 4-те филма, на събитието гостуват и авторите на филмите Стоил Димитров и Тихомир Лазаров, които разказват за предизвикателствата да се снима в екстремни природни условия. Следва кратка дискусия и възможност за въпроси от публиката.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.