Отвъд смъртта

10 октомври 2012 текст Никола Шахпазов
Зомбитата отново бродят – олигавени, разлагащи се, окървавени и дебнещи зад всеки храст, ъгъл и изоставен автомобил. Добре са ни дошли – чакаме ги от март месец, тоест от края на втория сезон на Живите мъртви.


Чакането
Този път ни пощадиха – паузата след първия сезон на Живите мъртви (който ни отвя главите с увереността на най-зло зомби) бе почти цяла година, докато за сезон номер три чакахме само някакви си осем месеца. Види му се краят – новите епизоди започват на 14 октомври по AMC, а тук ще ги видим още на 15-и по новия канал FOX, който стартира същия ден. Най-нетърпеливите могат да гледат уебизодите на Cold Storage – отделен разказ, разположен в съвсем същото постапокалиптично бъдеще, но с далечна връзка със сюжетната линия в Живите мъртви.

Местата
След като избягаха далече от претъпканите с бродещи людоеди мегаполиси, откриха и затриха идиличната ферма на Хършъл Грийни, сега групата на неволния водач и спасител на всички Рик Граймс (Андрю Линкълн) открива (наглед) идеалното скривалище – щатски затвор. Тоест място с достатъчно добра мрежа от телени огради, метални врати и дебели стени, които да отделят живите от не-мъртвите. Няма да им е лесно да се вмъкнат в затвора, а дори и след това ги чакат хиляди препятствия... Някъде сред епизодите е скрит и един идиличен (само на пръв поглед) американски жилищен комплекс, отделен от цялата кръв и лудост.

Новите герои
Сред най-важните нови персонажи е Мишон (Данаи Гурира) – размахващата самурайски меч и водеща зомбита на вериги тъмнокожа амазонка, както и Губернатора (Дейвид Морисей) – наглед символ на новото начало, който обаче ще се окаже опасен враг на групата на Рик. Очакваме с нетърпение и завръщането на Мърл Диксън (Майкъл Рукър) – братът на Дарил, когото групата заряза на произвола на съдбата още в сезон едно.

Кръв!
Окървавени зомби муцуни, тичане през тъмни коридори и предсмъртни викове ще има, то е ясно. Но има и драматични, личностни и любовни сблъсъци, които всъщност (в комбинация с целия не-мъртъв ужас) придават чар на сериала.

Третият сезон на Живите мъртви стартира по FOX на 15 октомври в 22:55 и продължава всеки понеделник
Пълната програма на FOX и още много други канали търсете в нашата ТВ секция


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.