• И машината видя Бог

  9 април 2015

  От близо век футуристи, изследователи, писатели и кинаджии разсъждават върху появата на изкуствен интелект (ИИ) и настъпването на ера, в която той ще надхвърли в пъти човешкия капацитет. Наричат го сингулярност.
 • Кинотека

  19 март 2015

  100 години след първите си стъпки, българското кино прави лъвски скок в дигиталната ера – с новата платформа netcinema.bg ще гледаме стотици наши филми онлайн.
 • 15 филма през 2015

  8 януари 2015

  През годината ще излязат един вагон заглавия, но тези тук са каймакът – дано чакането си струва.
 • За едно момиче

  29 септември 2014

  текст Никола Шахпазов

  Индъстриъл рок божеството Трент Резнър е известен като вълк-единак (и с право), но през последните години има един човек, заради когото Резнър е готов да наруши музикалната си (само)изолация. Става дума за британеца Атикъс Рос, заедно с когото записаха третия си саундтрак за филм на Дейвид Финчър – този път към трилъра Не казвай сбогом.
 • Лицата на рекламата

  28 август 2014

  текст Таня Трендафилова

  Ако не спадате към онази група щастливци, разполагащи с опцията да превъртат рекламите на домашния си приемник или се числите към по-радикалната прослойка, избрала навеки да зачеркне телевизора от списъка с най-необходими вещи, значи сте от болшинството средностатистически потърпевши, които стоически позволяват да бъдат заливани от потока на рекламните блокове в името на любимата програма.
 • Лекари без граници

  14 август 2014

  текст Таня Трендафилова

  Имаме новина за вас – д-р Хаус не е нито първият, нито най-гениалният лекар в историята на телевизионните медицински драми.
 • Един ден на...

  3 юли 2014

  текст Таня Трендафилова

  Предизвикаме ви да разпознаете определена личност от поп културата само по навиците, стила или облеклото й.
 • Един ден на...

  5 юни 2014

  текст Таня Трендафилова

  Предизвикаме ви да разпознаете определена личност от поп културата само по навиците, стила или облеклото й.
 • Стари, но златни

  15 май 2014

  Дани Николова, Таня Трендафилова

  Всичко се е случвало и преди, казват мъдрите хора, а след като се поровихме из черно-белите хроники на едва прохождащия шоубизнес от началото на миналия век, вече сме твърдо убедени в същото. Наркотиците, изтощителните до смърт партита и безразборните любовни авантюри съществуват доста преди Къртни Лав и Майли Сайръс да се появят на бял свят, нещо повече – оказва се, че ретро предшественичките им са купонясвали в пъти по-диво, без да дават и пукнат грош за общественото мнение. Ето какви са ги вършили 5 от най-ярките икони на епохата – без цензура и напук на ширещата се диктатура на силния пол.
 • Добър апетит

  3 април 2014

  текст Стохрифор Лукомб

  Дори докато гледаме двеминутния трейлър към втория сезон на Ханибал (по AXN от 7 април), ни става ясно, че сериалът не просто продължава, за да изпълни някакви предварителни договорки с NBC, а реже напред с ясната идея, че искаме още моменти с каменната физиономия на доктор Лектър, разклатената психика на Уил Греъм и дузина добре сготвени човешки органи. Ммм!
 • Играчка-плачка

  2 април 2014

  текст Таня Трендафилова

  Радвайте се! Най-високорейтинговото телевизионно шоу в света, сериалът на сериалите – Game of Thrones, започва своята четвърта годишна обиколка на честотите на HBO с купища шокиращи обрати, величествени сблъсъци и от кървави по-кървави развръзки – точно по вкуса на милионите изгладнели за зрелища маси.
 • Толкова много любов

  13 февруари 2014

  текст Стохрифор Лукомб

  Ясно ни е, че отбелязването на Свети Валентин няма истински традиции в България, но също така осъзнаваме, че е добър повод да направите нещо приятно, заедно с любимия си човек. Ето и нашата малка, но сладка и украсена с червени и розови сърца селекция събития за 14  февруари.
 • По името ще ги познаете

  5 февруари 2014

  текст Таня Трендафилова

  Джеймс (или съкратената версия Джим) със сигурност не е най-популярното име в света, но пък толкова велики хора са извървели житейския си път с него, че ни се прииска да ви представим поне пет от личните ни фаворити.
 • Няма скрито-покрито

  22 януари 2014

  текст Таня Трендафилова

  След три сезона, изпълнени с подозрения, предателства, екшън, кръв и радикални сюжетни обрати, сме готови да посрещнем най-новата част от крими сагата Под прикритие. И, няма да крием, вълнуваме се.
 • Кино в аванс

  9 януари 2014

  текст Таня Трендафилова

  Волно или неволно бележим края на всяка календарна година със задължителните равносметки, а новата започваме с трепетни очаквания. Решихме да отправим взор към киното и с радост отбелязваме, че филмовата 2014 се очертава богата на жанрове, плодородна откъм включвания на велики режисьори и, по традиция, пълна с бокс офис любимци.
 • Инспекторите и нощта

  9 януари 2014

  Ето две причини да се кълнем в оригиналните продукции на HBO – Сексът и градът и Game of Thrones
 • Вещи лица

  12 декември 2013

  текст Стохрифор Лукомб

  Третият сезон на Зловеща семейна история – Свърталище на вещици, е магически заплетен, стилен и силен – нищо по-малко от достойно продължение на една от най-добрите ТВ поредици, които сме гледали в последните 20 години.
 • 5 спомена за българското кино

  4 декември 2013

  текст Дани Николова

  Велики реплики от велики филми.
 • Крилати фрази

  30 октомври 2013

  текст Таня Трендафилова

  5 от най-култовите филмови реплики на всички времена
 • Gangsta, Gangsta!

  16 септември 2013

  текст Александър Бакалов, снимки © HBO България

  Предвид колосалния зрителски интерес, надали за някого е било изненада, че сериалът Престъпна империя беше продължен за четвърти сезон, който вече започна ударно (гледайте го онлайн на hbogo.bg).