Само двама

6 януари 2011
Джоли и Деп са чудесна екранна двойка в Туристът, ето и още пет от любимите ни филмови двойки.


Хъмфри Богарт и Ингрид Бергман в Казабланка (1942)
Две от поп културните икони на миналия век правят Казабланка вероятно най-великия романтичен филм, преди Леонардо Ди Каприо да прегърне Кейт Уинслет на борда на Титаник. Богарт и Бергман снимат и някои от най-епохалните страстни целувки, което през 40-те си е било истинско явление за аудиторията.

Джон Траволта и Оливия Нютън Джон в Брилянтин (1978)
В най-типичната седемдесетарска продукция (заедно с Коса) Джон и Оливия пеят, танцуват и се целуват като за последно, разгръщайки вечно актуалния училищен сюжет за любовта на популярното момче и не-толкова-популярното момиче. Само си помислете колко хора ще изпеят You're the One That I Want в караоке баровете тази вечер и ще разберете защо Брилянтин (и неговите звезди) е велик.

Уди Харелсън и Джулиет Люис в Родени убийци (1994)
Любовта и войната могат да вървят ръка за ръка, особено ако Оливър Стоун се заеме с това. Странните роли подхождат доста на Уди Харелсън и дори повече на Джулиет Люис, които се справят абсолютно блестящо с превъплъщаването във влюбена двойка американски психари, избиващи всеки, който се изпречи пред тях.

Хийт Леджър и Джак Гиленхаал в Планината Броукбек (2005)
Преди малката революция, наречена Планината Броукбек, много хора бяха приели за правило, че двойките в романтичните филми винаги трябва да са хетеросексуални. Страхотно разказаната история за двама младолики каубои, които откриват любовта един към друг под блясъка на звездите, обаче промени много неща. И за жалост бе една от последните роли на Хийт Леджър.

Дейвид Духовни и Джилиън Андерсън в Досиетата Х (1993-2008)
Удивително, но при тази екранна двойка (почти) не става дума за любов. Докато проправят своя път през свръхестествени явления, отвлечени от извънземните деца и хиперсложна правителствена конспирация, ФБР агентите Мълдър и Скъли се държат като обречени на благоприличие монахини и въпреки че редовно рискуват живота си един за друг, почти не се докосват. Въпреки това са страхотен екип и в последния си филм от 2008 – Досиетата Х: Искам да повярвам, режисьорът Крис Картър най-сетне ги разкри като двойка. Знаехме си.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.