• Сериали, които може да са ни избягали

  9 ноември 2020

  Понякога сме прекалено заети или през очите ни минават толкова много цветни образи, част от късове серийни истории, че забравяме да добавим в списъка си добрите заглавия от последните месеци. Следващите три са точно такива, така че ги вземете под ръка, гласувайте тук за наградите на HiComm Entertainment Content Awards 2020-2021 и спечелете 55-инчов телевизор Philips, на който да ви се открият в пълния им блясък.
 • Истински лица и събития

  6 ноември 2020

  текст Таня Трендафилова снимка Public Domain

  Сценариите, които истинският живот пише, често са по-въздействащи от плодовете на най-развинтеното въображение и за добро или лошо всеки ден се убеждаваме в това. През ноември National Geographic показва четири истории от реалността с акцент върху глобалното и неговия резонанс в индивидуалните човешки животи, гледаме с притаен дъх.
 • Какво не знаехме за… Аня Тейлър-Джой

  3 ноември 2020

  Не започва деня си без 15 минутен щастлив танц и чаша кафе, а първият диск, който намира място в музикалната ѝ колекция, се казва Lonesome Dream на американската банда Lord Huron.
 • Зад кадър: Шон Конъри като Джеймс Бонд

  2 ноември 2020

  текст Тео Чепилов

  Светът загуби една от най-големите екранни легенди – Шон Конъри, актьор с над 90 филма, който остава в историята като първия Агент 007 от поредицата Джеймс Бонд.
 • Нови филми, които събуждат детето във вас

  29 октомври 2020

  Всички гледаме с романтика към времето, в което чакахме с дни да дадат любимото филмче по телевизора, докато баба ни приготвя вкусотии в кухнята.
 • Тимъти Шаламе от Lil’ Timmy Tim до Пол Атреидис

  23 октомври 2020

  Когато е на 13, иска да стане футболист и тогава даже влиза в първата си роля – треньор на по-малки деца по летни лагери във Франция.
 • Киномаратон: Кошмари преди Хелоуин

  22 октомври 2020

  текст Таня Трендафилова

  В най-страшната нощ от годината пакостите са по ваша преценка, но лакомства за окото (и то какви!) ви чакат в залите на Cinema City още от 30 октомври. Смразяващ кръвта киномаратон със селектирани заглавия за всякакви възрасти и прагове на търпимост на символична цена – какъв по-добър повод да покачим адреналина този уикенд?
 • Сезонът на сериалите

  8 октомври 2020

  Навън се заесени и идеята за "телевизия и чил" изглежда все по-примамлива. Сезонът на сериалите е очаквано богат, особено ако разполагате с достъп до повече платформи – ето какво стриймваме ние този месец.
 • Какво не знаехме за... Мили Боби Браун

  6 октомври 2020

  Момиченцето със свръхестествени сили от Stranger Things си заплюва главната роля във филма Енола Хоумс, който вече тече и по Netflix. С уверени стъпки Мили Боби Браун се превръща в една от най-големите актриси за своето поколение, като по стълбата нагоре се среща със запомнящи се гост-участия в Модерно семейство и Анатомията на Грей.
 • С уста на черта: Аки Каурисмаки

  27 февруари 2020

  В интервю го питат как се чувства, когато фестивал му готви ретроспектива, а финландският режисьор отговаря така: "В мен се появява една малка реакция тип "по дяволите, все още не съм тотално забравен!". Дори да трябва да съм".
 • 25 песни за един агент

  20 февруари 2020

  Филмите за Джеймс Бонд имат специална връзка с музиката към тях – възелът се стяга още с първия през 1962. Покрай новия епизод през ноември и песента му си припомняме звуковия фон, на който агент 007 е пускал сухи шеги и бързи патрони през годините.
 • Какво не знаехме за... Понг Джун Хо

  13 февруари 2020

  текст Севда Семер снимка Neon

  Чухте името на един от най-известните корейски режисьори ако не преди това, то със сигурност сутринта на 10 февруари, когато се събудихме с нови Оскари. За Паразит той взе 4 награди – за най‑добър филм, режисура, международно заглавие и сценарий (писан пак от него и Хан Джин‑уон).
 • Какво не знаехме за... Грета Гъруиг

  6 февруари 2020

  Лесна е за харесване: в гласа ѝ се чува едновременно мило колебание и сигурност в себе си, хуморът ѝ е особен, не бърза да отговаря на въпроси. Още първият филм, режисиран и писан през 2017 изцяло от нея, Лейди Бърд, изгрява с фойерверк на Оскарите. Същото се случва и с втория ѝ, Малки жени, който в петък идва и в нашите кина (още за него тук). Тези неща обаче изобщо не са дебютът на Грета в киното – историята ѝ е по-заплетена, а понеже в нея има какво да се хареса и далеч отвъд първото впечатление, нека ви дадем и второ-трето.
 • Четири от големите

  23 януари 2020

  Докато слушаме наддаването за Оскари 2020, долавяме нещо още по-вълнуващо зад кулисите – четири от най-красивите умове в киното изваждат нови филми тази година, които отсега ни миришат на награди и идват да ни махнат главите. Но да видим.
 • Какво не знаехме за... Беър Грилс

  16 януари 2020

  текст Кристина Йорданова снимка National Geographic/Ben Simms

  Сестра му Лара му дава прякорa Беър, когато е само на седмица и се казва Едуард и така магически разчертава пътя му напред.
 • Десет години пред екрана

  19 декември 2019

  Извън вселените на комиксовите герои, Междузвездни войни, Игра на тронове или космическия брой преработени класики през последните десет години се случи доста. Ето кои режисьори, филми и явления се завъртяха в нашата орбита и решихме да оставим тук, за да ни просветва, когато се отбиваме за равносметка.
 • Какво не знаехме за... Генди Тартаковски

  17 октомври 2019

  текст Севда Семер

  Може да не знаете името му и едва ли ще го познаете на улицата, но от раз ще се сетите кои са неговите Самурай Джак или Декстър. Роден в Русия като Генадий, Тартаковски е аниматор и режисьор, работил и по момичетата Пауърпъф, Междузвездни войни и Хотел Трансилвания. Има награди Еми и анимационни Ани, но ако вече ви звучи доста поп, реално е далеч по-пънк – Генди задава свои правила и експериментира здраво с филмите си.
 • Първи сезони

  17 октомври 2019

  текст Кристина Йорданова

  И тази година има берекет – есента идва с пълна кошница нови сериали, от която вадим 5 с различен вкус от ужас и фантастика до комедия и комикс. Ако не ви стига, ви разказваме и за една опасно дива анимация.
 • По литературен случай

  22 август 2019

  Едновременно вълнуващо и страшно – такова преживяване е гледането на филм по книга (или комикс), защото не спираш да търсиш разминавания с изходния материал. Е, който обича този тип адреналин, да слага аларма за следващите три приближаващи кината ни екранизации.
 • Право в деветката: Куентин Тарантино

  8 август 2019

  На 16 август най-после и нашите екрани ще бъдат прокъсани от надписа "9-ия филм на Куентин Тарантино". Знаете, че се казва Имало едно време... в Холивуд и че лицата от плаката се завързват в носталгично-агресивна история за края на златната ера в киното.