• Един ден на...

  3 юли 2014

  текст Таня Трендафилова

  Предизвикаме ви да разпознаете определена личност от поп културата само по навиците, стила или облеклото й.
 • Един ден на...

  5 юни 2014

  текст Таня Трендафилова

  Предизвикаме ви да разпознаете определена личност от поп културата само по навиците, стила или облеклото й.
 • Стари, но златни

  15 май 2014

  Дани Николова, Таня Трендафилова

  Всичко се е случвало и преди, казват мъдрите хора, а след като се поровихме из черно-белите хроники на едва прохождащия шоубизнес от началото на миналия век, вече сме твърдо убедени в същото. Наркотиците, изтощителните до смърт партита и безразборните любовни авантюри съществуват доста преди Къртни Лав и Майли Сайръс да се появят на бял свят, нещо повече – оказва се, че ретро предшественичките им са купонясвали в пъти по-диво, без да дават и пукнат грош за общественото мнение. Ето какви са ги вършили 5 от най-ярките икони на епохата – без цензура и напук на ширещата се диктатура на силния пол.
 • Добър апетит

  3 април 2014

  текст Стохрифор Лукомб

  Дори докато гледаме двеминутния трейлър към втория сезон на Ханибал (по AXN от 7 април), ни става ясно, че сериалът не просто продължава, за да изпълни някакви предварителни договорки с NBC, а реже напред с ясната идея, че искаме още моменти с каменната физиономия на доктор Лектър, разклатената психика на Уил Греъм и дузина добре сготвени човешки органи. Ммм!
 • Играчка-плачка

  2 април 2014

  текст Таня Трендафилова

  Радвайте се! Най-високорейтинговото телевизионно шоу в света, сериалът на сериалите – Game of Thrones, започва своята четвърта годишна обиколка на честотите на HBO с купища шокиращи обрати, величествени сблъсъци и от кървави по-кървави развръзки – точно по вкуса на милионите изгладнели за зрелища маси.
 • Толкова много любов

  13 февруари 2014

  текст Стохрифор Лукомб

  Ясно ни е, че отбелязването на Свети Валентин няма истински традиции в България, но също така осъзнаваме, че е добър повод да направите нещо приятно, заедно с любимия си човек. Ето и нашата малка, но сладка и украсена с червени и розови сърца селекция събития за 14  февруари.
 • По името ще ги познаете

  5 февруари 2014

  текст Таня Трендафилова

  Джеймс (или съкратената версия Джим) със сигурност не е най-популярното име в света, но пък толкова велики хора са извървели житейския си път с него, че ни се прииска да ви представим поне пет от личните ни фаворити.
 • Няма скрито-покрито

  22 януари 2014

  текст Таня Трендафилова

  След три сезона, изпълнени с подозрения, предателства, екшън, кръв и радикални сюжетни обрати, сме готови да посрещнем най-новата част от крими сагата Под прикритие. И, няма да крием, вълнуваме се.
 • Кино в аванс

  9 януари 2014

  текст Таня Трендафилова

  Волно или неволно бележим края на всяка календарна година със задължителните равносметки, а новата започваме с трепетни очаквания. Решихме да отправим взор към киното и с радост отбелязваме, че филмовата 2014 се очертава богата на жанрове, плодородна откъм включвания на велики режисьори и, по традиция, пълна с бокс офис любимци.
 • Инспекторите и нощта

  9 януари 2014

  Ето две причини да се кълнем в оригиналните продукции на HBO – Сексът и градът и Game of Thrones
 • Вещи лица

  12 декември 2013

  текст Стохрифор Лукомб

  Третият сезон на Зловеща семейна история – Свърталище на вещици, е магически заплетен, стилен и силен – нищо по-малко от достойно продължение на една от най-добрите ТВ поредици, които сме гледали в последните 20 години.
 • 5 спомена за българското кино

  4 декември 2013

  текст Дани Николова

  Велики реплики от велики филми.
 • Крилати фрази

  30 октомври 2013

  текст Таня Трендафилова

  5 от най-култовите филмови реплики на всички времена
 • Gangsta, Gangsta!

  16 септември 2013

  текст Александър Бакалов, снимки © HBO България

  Предвид колосалния зрителски интерес, надали за някого е било изненада, че сериалът Престъпна империя беше продължен за четвърти сезон, който вече започна ударно (гледайте го онлайн на hbogo.bg).
 • Жена в криза

  27 август 2013

  текст Калина Линкова

  Новите филми на Уди Алън неизменно предизвикват онова чувство, познато при влюбването като свиване под лъжичката или пеперуди в стомаха, ако предпочитате. За своето половинвековно ярко присъствие на холивудския небосклон, господин Алън сякаш доказа, че никак не е необходимо да създаваш блокбъстъри и да угаждаш на публиката с чудовища, зомбита и апокалипсиси, за да си осигуриш реакции от осанна до разпни го. Абониран за тези крайности е и новият му филм – Blue Jasmine.
 • Някъде, някога

  31 юли 2013

  текст Стохрифор Лукомб

  Въпреки отчайващото януарско начало с Гангстерски отдел, 2013 ще бъде още една силна година за Райън Гослинг. Едната причина за това е Only God Forgives, а другата е появилият се по почти същото време The Place Beyond the Pines – силна, класическа драма, в която Гослинг обира овациите ни за главна мъжка роля, заедно с Брадли Купър.
 • Ма-фи-я!

  9 юли 2013

  текст Дани Николова

  Времената, в които живеем, стават все по-интересни, а думата мафия често навестява хорските разговори.
 • Зад кулисите

  20 юни 2013

  текст Дани Николова

  Поредният сезон на Game of Thrones приключи, а с последната серия заглъхнаха и оживените разговори на феновете на Седемте царства, обсъждащи съдбата на този или онзи герой.
 • Ние и те

  30 май 2013

  текст Таня Трендафилова

  Извънземните нашественици са любим обект на холивудските сценаристи – горе-долу откакто съществува самата филмова индустрия. Несъмнено обаче експертът в областта е един и неговото име и Стивън Спилбърг.
 • Детски истории

  30 май 2013

  текст Дани Николова, снимка Надя Джамбазова

  Ангелски добри деца или извършващи геройски бели малки човечета, малчуганите винаги трябва да бъдат третирани с всичката налична у големите обич. В един ден от годината обаче малките хора стават царчета. Вижте какви са осигурените за тях “хляб и зрелища” по случай Международния ден на детето и освободете уикенда си от ангажименти.