Какво не знаехме за... Мили Боби Браун

6 октомври 2020
Момиченцето със свръхестествени сили от Stranger Things си заплюва главната роля във филма Енола Хоумс, който вече тече и по Netflix. С уверени стъпки Мили Боби Браун се превръща в една от най-големите актриси за своето поколение, като по стълбата нагоре се среща със запомнящи се гост-участия в Модерно семейство и Анатомията на Грей.


Виждаме я и с дебюта ѝ на голям екран в Годзила: Кралят на чудовищата, като вече протриваме длани за предстоящото продължение – Годзила срещу Конг. Тя обаче трудно би се вписала в определението "тийн поп сензация". Притежава дълбочина на характера, нетипична за възрастта ѝ, а амбициите ѝ се простират далеч отвъд изявите на екрана. Доказателство е, че заедно със сестра си Пейдж продуцира филма за малкото, смело и леко безразсъдно момиче Енола Хоумс, което изглежда, че има потенциала на брат си Шерлок в разрешаването на загадки. Възможно е обаче да са ви убегнали някои други факти за живота ѝ преди тази роля, затова събираме най-интересното в долните два къса.


ЕДНО СПЛОТЕНО СЕМЕЙСТВО
Родителите на Мили рискуват всичко, за да преследват заедно с нея мечтата ѝ да бъде актриса. Напускат родната Великобритания, за да се покачат шансовете ѝ да бъде открита в необятната американска киноиндустрия. Когато пробивът ѝ в Холивуд се проточва, семейството се прибира на Острова, за да живее при някаква тяхна леля, а мениджърът на бъдещата звезда се налага да им дава пари назаем. След безкрайна серия от ужасни прослушвания се стига до Stranger Things и нещата започват да придобиват други измерения. Това обаче далеч не е първата роля на Мили – тя вече е играла младата Алиса в Once Upon a Time in Wonderland, участвала е във Военни престъпления и има главна роля в паранормалния сериал Intruders. Именно там тя впечатлява Стивън Кинг, който пуска хвалебствен туит за таланта ѝ… Останалото е история.

ТАЛАНТЛИВИТЕ АКТРИСИ СТАРТИРАТ РАНО
Напълно в традицията на звезди като Натали Портман, Рийз Уидърспун и Никол Кидман, които първо пробиват като тийнейджърки, Мили уверено се движи от образа на Илевън към по-сериозните, по-дълбоки и предизвикателни роли. Затова и интересът към нея отдавна е надскочил нишата на върлите фенове и сай фай носталгията, а е само на 16. Славата толкова рано в живота има своите тъмни страни - проблеми в училище, гадни коментари под снимките с провокативни тоалети и генерално усещане, че всяка нейна крачка се следи под микроскоп. Все пак няма как да имаш 37 милиона последователи и обикновен живот – двете са взаимоизключващи се понятия. За щастие тя се справя добре със статуса си на знаменитост и даже отговаря подобаващо на всички провокации в социалните мрежи. Риск да се превърне в Маколи Кълкин просто няма.   

 

ВСЕСТРАННО РАЗВИТА ЛИЧНОСТ
Освен завършена актриса, Мили може да пее, танцува и рапира. Всеки един от тези таланти демонстрира с участията си във всевъзможни формати и предавания. Най-голямото ѝ вдъхновение е Шарлиз Терон, а най-голямата ѝ тайна е, че е глуха с едното ухо. Затова може да си общувате с нея чрез жестомимичния език, ако и вие го владеете. Превръщайки дефекта в ефект, актрисата работи два пъти по-усърдно и резултатът е налице: през 2018 тя е сред 100-те най-влиятелни хора в света според списание Time, а The Hollywood Reporter я слага сред топ звездите под 18. Не е чудно, че грабва награда Еми и кино статуетка от MTV. Сега само чакаме следващия сезон на Stranger Things и се вълнуваме за новите проекти на тази обещаваща актриса.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.