Сезонът на сериалите

8 октомври 2020
Навън се заесени и идеята за "телевизия и чил" изглежда все по-примамлива. Сезонът на сериалите е очаквано богат, особено ако разполагате с достъп до повече платформи – ето какво стриймваме ние този месец.


Престъпник: Англия (Criminal: UK)
по Netflix
Летвата ни за криминални сериали се вдигна до небето след Истински детектив и не раздаваме хвалби току така, затова доверете се на вдигнатите ни палци за Престъпник. Удивителното при него е, че действието е натъпкано до пръсване в стая за разпити, а главните действащи лица са един и същи екип разследващи и различен престъпник във всеки епизод. Средата е почти театрална, но всеки от случаите кипи от съспенс, докато полицаите измъкват истината с психологически тактики, претеглени до нанограм въпроси и – нерядко – с ченгел. В този затворен вакуум актьорските таланти лъсват особено ярко – Кит Харингтън например ни скри шапката, а вече мислехме, че знаем всичките му трикове след Джон Сноу. Има и друго – това не е обикновена поредица, а полицейска антология с четири места на действие – Великобритания, Германия, Франция и Испания. Първи сезон, изкован сценарно и продуцентски в Обединеното кралство, излезе миналата година симул­танно в четирите държави с по три епизода в еднакъв сюжетен ключ, но с различни актьори и на местен език. Вторият засега е локализиран единствено в Англия и вече върви на пълни обороти по Netflix. Ударете му един сърч.

  

Отмяната (The Undoing)
по HBO от 25 октомври
Ако сте следили със затаен дъх наслоената криминална интрига в Големите малки лъжи, ще оцените и Отмяната не само защото е от същия сценарист (Дейвид Кели) и с Никол Кидман в една от главните роли, а и заради сложните криви на психологическата драма. Тя, разбира се, води началото си от тихи води. Перфектната двойка Кидман и Хю Грант (в много по-мрачен образ, отколкото някога сме мислели, че ще го видим) се радват на мечтано щастие в красив сапунен мехур, преди едно брутално убийство да спука безвъзвратно всичко помежду им. Идеалната семейна картина се оказва фалшификат, а истините, които излизат наяве, са коя от коя по-ужасяващи и бързо ескалират от публичен скандал до разобличаване на дълго крита самоличност. Очаквано, напрежението се реже с нож във всичките пет епизода, които ще ви се сторят като пет минути от нетърпение да стигнете до истината.


Търсачи на истина (Truth Seekers)
по Amazon Prime от 30 октомври
Британските зевзеци Саймън Пег и Ник Фрост, които вземат на подбив жанровото кино от около 20 години насам, се събират за не знаем вече кой път в още един смешно-страшен проект. Бащите на Шон от мъртвите, Пол и Горещи палки превъртяха игралните пародии и сега посягат към телевизията с хорър-комедия в осем части и безкраен арсенал от лафове. Търсачи на истина събира разследващи паранормална дейност от кол и въже, чиято представа за почасова работа е да се врат по изоставени болници и подземни скривалища, за да документират призрачни прояви от всякакъв характер, а най-шокиращите да качват онлайн, разбира се. Гответе се да припаднете. От смях.




 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.