Премиерите тази седмица: Двете страни на чудесата и още...

12 март 2021
Ето кои филми влизат в кината тази седмица:
За всеки, който някога се е питал как се раждат приказките, харизматичното фентъзи на Бренда Чапман (Храбро сърце) разкрива поне част от отговора. Режисьорката, която има пръст в кажи-речи всички популярни пълнометражни анимации от последните трийсетина години, за първи път използва герои от плът и кръв, за да поднесе своя версия на създаването на два от най-обичаните сюжети за малки и големи – Питър Пан и Алиса в Страната на чудесата. В магичната атмосфера на живописна викторианска провинция семейство Литълтън отглеждат децата си Питър, Алис и Дейвид в свободен дух, позволявайки им да следват поривите на въображението си в игрите и в реалния живот. Когато Дейвид е покосен от внезапна смърт, всеки търси различен изход от трагедията. Родителите затъват в дългове, а Питър и Алис се спасяват в измислените си светове, населявани от говорещи крокодили, епични битки с мечове и бездънни заешки дупки. И докато момичето съзнава, че бягството й в Страната на чудесата е временно, нейният пакостлив брат е твърдо решен да остане завинаги в земята без възрастни, отговорности и скръб. Останалото, казват, е история.


  

Девет преводачи. Един луксозен бункер. Най-очакваният роман на всички времена. Никаква връзка с външния свят. Десет страници, публикувани в интернет след затварянето на бункера, и отправено искане за огромен откуп. Кой е крадецът? След изтичането на първите десет страници в интернет хакерът поставя условие за откуп от пет милиона евро или на следващия ден ще публикува още сто страници. Издателят е сигурен, че това е някой от преводачите. Но кой? Всички са затворени в бункера без контакт с външния свят. А оригиналът е само един и се пази денонощно от въоръжена охрана. Как е възможно да бъде откраднат? Напрегнатото съревнование с времето започва. Заложени са огромни пари, но и девет човешки живота. Кой е по-умен?


   

Леон де Блазио, най-силният гангстер в Ред Коук Сити дели пазара на наркотични субстанции в града само с един достоен съперник – хилядолетен вампир. Непримиримите конкуренти са принудени да преосмислят своите възприятия и приоритети и да обединят сили при появата на нов и неочакван дори за тях нашественик.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.