Премиерите тази седмица: Още по едно, Земя и още...

7 май 2021
Ето какво влиза в кината от 7 май:


Съществува теория, според която човек винаги може да понесе още малко, както и че алкохолът отваря сетивата за външния свят, проблемите изглеждат незначителни, а творческите умения се засилват. Всички знаем, че след първата чаша вино разговорът потръгва и се отварят много възможности. Мартин е учител в гимназията. Той се чувства стар и уморен. За да повишат средния успех, учениците му и техните родители искат да го отстранят. Насърчавани от теорията, че винаги може още, Мартин и тримата му колеги се хвърлят в експеримент да поддържат непрекъснато алкохолно опиянение. Ако Чърчил е спечелил Втората световна война, обвит в алкохолни изпарения, как би се отразила огнената течност на тях и техните.

 

Филмите за оцеляване са мечтата на актьора по ред причини, но най-вече защото предоставят шанс и достатъчно екранни минути за демонстрация на дълбока отдаденост към образа (спомнете си Джеймс Франко в 127 часа или Емил Хърш в Сред дивата природа). В случая на Земя, Робин Райт получава тази възможност два пъти, поемайки не само главната роля, но и тази на режисьора. Пълнометражният й дебют експлоатира суровата, оголена до зъби драма на една жена, избрала живота на отшелник сред бруталните условия на Скалистите планини пред необходимостта ежедневно да се сблъсква с напомняния за сполетяла я лична трагедия. И докато опасността от изпадане в прекалена сантименталност изглежда реална в началото, по протежението на историята фокусът е изместен към универсални безотказно въздействащи теми като спасението, приятелството и изкуплението.  

   

Дисни принцесите не са това, което бяха. Те вече не разхождат рокли в бонбонени цветове, не проспиват векове в очакване на някой принц и определено не избухват в песен всеки път, когато видят залез или попаднат на житейски кръстопът (гледаме теб, Елза). За сметка на това показват кураж, завидни умения с меча и махленско чувство за хумор – точно както новата ни любимка Рая от 59-ия филм на студиото, която е и една от малкото рисувани героини с оригинален произход и история. Тук тя е разтегната по протежение на 500 години в спиращите дъха земи на фантастичната древноазиатска област Кумандра, където племенни вождове и дракони живеят в мир и разбирателство до появата на митични зли духове вкаменяващи всичко по пътя си. Като наследник на един от старите родове, неустрашимата Рая поема отговорността да възстанови хармонията с помощта на разноцветна шайка съмишленици, предвождани от дракон с поведение на тийнейджър и речник на TikTok звезда (изборът на рапърката Аквафина за ролята е удар в десетката), който може и да е последният от вида си, но със сигурност не е най-добрият пример за огнедишащ звяр, който ви идва наум.


 

Седмият ден
Историята е за известен екзорсист (Пиърс), който поема на нова мисия заедно със свещеник новобранец. След като попадат на най-адското място на земята, линията между доброто и злото се размазва, а техните собствени демони излизат на повърхността.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.