Премиерите тази седмица - Като за последно, Човек на гнева и още...

4 юни 2021
Ето какво ново предлагат киносалоните от 4 юни:Като за последно:
Известно е, че комедиите (особено романтичните) обикновено вървят в комплект със солидно количество недоразумения и абсурдни ситуации, и новият филм на Ивайло Пенчев (Летовници, Корави старчета) е живото доказателство. Интригата тук се заплита около връзката между достолепен писател (Васил Банов) и няколко пъти по-млада от него госпожица, които внезапно обявяват намерението си за женитба за шок и ужас на няколко алчни роднини и още куп странични „доброжелатели“. Разбира се, истинските мотиви на повечето от героите не са такива, каквито изглеждат, което единствено прави перипетиите им още по-забавни на фона на красивите черноморски гледки. Освен тях в Като за последно получаваме шанса да оценим играта на Мария Бакалова на местна почва, малко преди да очарова създателите на Борат и цял Холивуд.
Човек на гнева
Колкото и да харесваме ранните филми на Гай Ричи, време е да признаем, че вече отдавна не чакаме премиерите му с нетърпение и Човек на гнева не прави изключение. На теория имаме причини за надежда: заплетена криминална интрига; действие, течащо от няколко времеви отрязъка и през различни гледни точки; престрелки с прецизността на швейцарски механизъм и – внимание – екшън машината Джейсън Стейтъм на шофьорското място. Онова, което липсва осезаемо обаче, са характерните за Ричи колоритни чешити, преливащите от сленг диалози, за които ни трябваше отделен речник, майтапчийските монтажни връзки и въобще – цялата онази street-smart кинематография, изпипана до виртуозност и сама по себе си превърната в естетика. Вместо това получаваме мрачен римейк на френско криминале, в което брутален престъпен бос влиза под прикритие в редиците на частни охранители, за да отмъсти грозно и зловещо на друга действаща извън закона шайка, отговорна за смъртта на сина му. Гневът е наистина голям, но спасение (за очакванията ни) не дебне отникъде.
Заклинанието 3: Демоничният убиец
Ужасяващата филмова вселена на франчайза Заклинанието се разширява за пореден път с още една глава от вледеняващите кръвта случаи от истинския живот на двойката детективи Ед и Лорейн Уорън. В най-новата част от поредицата техният професионален интерес към паранормалното ги отвежда в Кънектикът, където са призовани да се включат в отчаяна битка за душата на малко момче. Неведомите демонични сили обаче не само не се предават, ами жадуват за нов приемник, а последвалата свръхестествена суматоха довежда до реален съдебен процес от 80-те, когато за първи път в историята на Щатите защитата на обвиняем в убийство е изградена върху възможността за обсебване от зъл дух. Както може да се очаква, кървавите хорър гледки преобладават в почти всеки кадър, затова, ако сте под 16 години, дори не помисляйте за салона.
Неукротимият спирит
Свободолюбивият мустанг Спирит препусна из големите екрани за първи път през далечната 2002 с гласа на Мат Деймън, а сега DreamWorks отупват историята му от прахта и я прекрояват в модерна CGI версия с герои, базирани на вдъхновената от оригинала Netflix поредица от 2017. В новата анимация партньор в приключенията на дивия жребец с независим дух е не по-малко своенравната Лъки – дъщеря на легендарна неустрашима ездачка, обречена да остави собствена ярка следа в света и да отключи неподозирани способности чрез силата на приятелството. Ако досега хлапетата около вас не са зяпнали в захлас, присъствието на Тейлър Суифт в саундтрака със сигурност ще накара много от тях да настояват за място на първи ред. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.