Филм на деня: Като за последно

10 юни 2021 Тео Чепилов
Въпреки че има 17 лица на плаката, за публиката това е филмът с Мария Бакалова. Oгромна част от зрителите именно тук за първи път ще гледат на екран най-споменаваната родна актриса напоследък. Участието ѝ в лентата доказва, че всички хвалебствия по неин адрес са напълно заслужени.


След модерните класики Корави Старчета и Летовници, режисьорът Ивайло Пенчев остава верен на стила си и умело комбинира енергията на старите български филми с модерна визия и пълен с обрати сюжет. Никой не може да познае какво следва в тази романтична комедия, а ние няма да задълбаваме в конкретика, за да не развалим изненадите. Филмът чертае няколко сюжетни линии, всяка забавляваща по свой собствен начин – от криминална до любовна, с изобилие от драматични сцени, достойни да пуснем по някоя сълза. Основната история блести с Мария Бакалова и Васил Банов в ролите на две объркани души, събрани от обстоятелствата в епицентър от нелепи събития. В прожекцията изобилстват както солидната доза хумор, така и красивите, епични кадри.

Като за последно ще се запомни с впечатляващ актьорски състав: Филип Аврамов, Китодар Тодоров, Малин Кръстев, Герасим Георгиев – Геро, Стефан Денолюбов, Антон Радичев, Милена Аврамова, Анастасия Ингилизова, Свежен Младенов, Любен Чаталов, Станимир Гъмов и Яна Маринова са само част от звездите на екран, наред със споменатата вече номинирана за Оскар актриса. Изобщо няма роля във филма, в която на екрана да не виждаме култова фигура или изявена личност.

След всеки български филм сме свикнали с вечния въпрос „Става ли?“. Този филм не просто става, той направо си е супер – еднакво подходящ за кисели киномани, и за вкуса на масовата публика. Най-приятното качество на Като за последно е, че успява да забавлява лежерно и привидно непретенциозно, без изобщо да усетим как е изминало времето в салона.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.