Джон Малкович по света и у нас

20 януари 2022 текст Анастасия Стоева
Американският актьор, режисьор и продуцент Джон Малкович се насочва към България през 2024, за да се присъедини към екипа на Народния театър.


Тази новина бе обявена от ръководителя на най-голямата трупа в България Мариус Донкин по време на парламентарната комисия по културата и медиите на 19 януари.

Носителят на Оскар за поддържаща мъжка роля е по-известен с актьорската си кариера, но театралната режисура далеч не му е чужда. През 2007 година Малкович поставя пиесата на Зак Хелм Доброто канарче в Париж и Мексико, а за уникалния си почерк печели награда Молиер и приза за най-добра режисура на Evening Standard Theater Awards през 2016. Освен това в биографията му се откроява и успехът на постановката му по Опасни връзки в Théâtre de l'Atelier в Париж.

Името на актьора напоследък и без това буди доста вълнение. На 14 януари новият филм на Луис Прието Shattered направи първата си поява на голям екран, а Малкович изпълнява една от главните роли. Наскоро бе обявена и предстоящата продукция Телма, режисирана от двукратния носител на Еми Кен Куапи (известен с работата си по сериалите #BlackAF и The Office). Актьорският състав е впечатляващ – редом до Малкович застават Кати Бейтс и Луис Пулман.

Филмът е базиран върху истинската история на Телма Тул, майката на носителя на Пулицър Джон Кенеди Тул. Авторът на модерната класика Сговор на глупци се самоубива малко след написването на единствения си роман. Убедена в бъдещия успех на книгата на покойния си син, Телма решава да направи всичко по силите си, за да я публикува. Малкович се превъплъщава в американския писател и философ Уокър Пърси, който прави това възможно.

В момента Джон Малкович работи в Италия, където участва в сериала Рипли. Поради невалиден ваксинационен сертификат обаче актьорът среща проблеми с настаняването и посещението на публични места. Засега това не възпрепятства продукцията и след дълго отлагане поради епидемичната обстановка очакваме поредицата през 2023.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.