Космос - фантастика и документално кино

21 февруари 2022
Пътешествие отвъд земния хоризонт, Слънчевата система и Млечния път ни потапя в дълбините на открития Космос. Впускаме се в търсене на мистерии, любопитни факти и дори вечни философски въпроси с организаторите от Кинематограф и Клуб на пътешественика, които ни поднасят поредната доза анимация, игрално и документално кино на 23 февруари от 19:00 часа.


Началото дава поетична анимационна прожекция за самотстващ на планетата си астронавт, който отчаяно праща сигнали с надеждата отново да открие човечеството.

Селекцията включва и култовата френската лента Insignificant с тридесетминутен преход от цялото познание за Далечния Космос до микроорганизмите в човешкото тяло и взаимовръзките между всичко това.


Гледаме и полски документален филм за Европейската космическа агенция, на която България за съжаление все още не е член. Запознаваме се с особеностите на продължителния живот в безтегловност на космонавтите в открития Космос, както и с чат приложение за непознати, свързало млада жена и астронавт в орбита, който си търси компания.

Предварителното закупуване на билети е възможно тук.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.