Какъв е цветът на София?

1 март 2022 снимка Иван Шишиев
За Париж казват, че се кипри в шоколадово кафяво, а за Лондон се мълви, че е обагрен в специфично зелено. Щом повечето европейски столици си имат своя (не)официална цветова окраска, то няма как да не се запитаме: „Какъв е цветът на София?“ С риск за някои въпросът ни да е безсмислен, а отговорът му нееднозначен, убеждението ни е непоклатимо – София е жълта!


Не, причината далеч не е само в емблематичните жълти павета, така приятно хлъзгави след всеки пролетен дъжд. Нито пък в любимите ни трамваи, в позлатените кубета на Невски или в красивите багри на бившия царски дворец, понастоящем Национална художествена галерия и Етнографски музей. Дори не бихме си и помислили за жълтеникавия оттенък на фините прахови частици, които зиме изпълват дробовете ни.

Тези дни София се украси и пожълтя със стилен фон, белязал немалко спирки, автобуси и билборди. Свежият жълт цвят пленява вниманието ни, без да разкрива тайната си мисия и какво предстои да вкусим. Ние обаче сме любопитни и жадни за истината. Време е да ви я разкрием...

Най-продаваната напитка в историята „къса“ етикета и заменя добре познатото червено с жълто. Coca Cola Без Захар ни пленява не само с нова визия, но и с нов вкус – лимон. Coke Lemon поднася онези лимони в живота ни, които освежават сетивата ни до неузнаваемост. Не е нужно да сме в обувките на Ванга, за да предвидим какъв ще е вкусът на предстоящото горещо лято, в което редом с парти музиката на плажа, ще се лее в изобилие и новата Coca Cola Лимон Без Захар.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.