• Какво не знаехме за... Елиът Пейдж

  2 декември 2020

  снимка Christos Kalohoridis/Netflix

  Елиът Пейдж (роден като Елън Пейдж) е едно от най-познатите имена, въртени в канадските артистични кръгове, и тъкмо излезе пред света със съобщението в Twitter, че е трансджендър.
 • Зад кадър: The Crown

  27 ноември 2020

  текст Тео Чепилов снимка Netflix 2020, Inc

  The Crown е най-обсъжданият сериал в момента, при това съвсем заслужено. Изпипаният до последния детайл полит-социален епос комбинира в съвършен баланс исторически събития, забъркани с малко романс. Естествено, всички са му фенове с изключение на част от кралското семейство.
 • Какво не знаехме за… Мадс Микелсен

  26 ноември 2020

  снимка 2015 NBCUniversal Media, LLC

  Обожаваме Джони Деп като Гринделвалд в поредицата Фантастични животни, но след загубеното дело срещу вестника The Sun от Warner Bros. го освободиха и на негово място придърпаха точно човека с най-добър шанс да охлади интернет страстите.
 • Зад кадър: Кръстникът

  19 ноември 2020

  текст Тео Чепилов снимка 1972 - Paramount Pictures

  Преди почти 50 години на екран излиза един от най-великите филми на всички времена – Кръстникът на Франсис Форд Копола. Въпреки дължината си от близо 3 часа, епичната криминална история се превръща в най-гледания филм за този период от историята. Оттогава гангстерската сага не е спряла да докосва сърцата на киноманите по един особено специален начин.
 • Аниметата не са за деца

  11 ноември 2020

  6 анимета, които ни завъртат главите с интересните си и понякога изключително мрачни истории. Това, че са анимирани, не отнема от тежестта им и ако сте пропуснали някое, отделете миг и му дайте шанс. Очакваме и вашите любими заглавия, все пак попълваме списък с добри аниме попадения.
 • Сериали, които може да са ни избягали

  9 ноември 2020

  Понякога сме прекалено заети или през очите ни минават толкова много цветни образи, част от късове серийни истории, че забравяме да добавим в списъка си добрите заглавия от последните месеци. Следващите три са точно такива, така че ги вземете под ръка, гласувайте тук за наградите на HiComm Entertainment Content Awards 2020-2021 и спечелете 55-инчов телевизор Philips, на който да ви се открият в пълния им блясък.
 • Истински лица и събития

  6 ноември 2020

  текст Таня Трендафилова снимка Public Domain

  Сценариите, които истинският живот пише, често са по-въздействащи от плодовете на най-развинтеното въображение и за добро или лошо всеки ден се убеждаваме в това. През ноември National Geographic показва четири истории от реалността с акцент върху глобалното и неговия резонанс в индивидуалните човешки животи, гледаме с притаен дъх.
 • Какво не знаехме за… Аня Тейлър-Джой

  3 ноември 2020

  Не започва деня си без 15 минутен щастлив танц и чаша кафе, а първият диск, който намира място в музикалната ѝ колекция, се казва Lonesome Dream на американската банда Lord Huron.
 • Зад кадър: Шон Конъри като Джеймс Бонд

  2 ноември 2020

  текст Тео Чепилов

  Светът загуби една от най-големите екранни легенди – Шон Конъри, актьор с над 90 филма, който остава в историята като първия Агент 007 от поредицата Джеймс Бонд.
 • Нови филми, които събуждат детето във вас

  29 октомври 2020

  Всички гледаме с романтика към времето, в което чакахме с дни да дадат любимото филмче по телевизора, докато баба ни приготвя вкусотии в кухнята.
 • Тимъти Шаламе от Lil’ Timmy Tim до Пол Атреидис

  23 октомври 2020

  Когато е на 13, иска да стане футболист и тогава даже влиза в първата си роля – треньор на по-малки деца по летни лагери във Франция.
 • Киномаратон: Кошмари преди Хелоуин

  22 октомври 2020

  текст Таня Трендафилова

  В най-страшната нощ от годината пакостите са по ваша преценка, но лакомства за окото (и то какви!) ви чакат в залите на Cinema City още от 30 октомври. Смразяващ кръвта киномаратон със селектирани заглавия за всякакви възрасти и прагове на търпимост на символична цена – какъв по-добър повод да покачим адреналина този уикенд?
 • Сезонът на сериалите

  8 октомври 2020

  Навън се заесени и идеята за "телевизия и чил" изглежда все по-примамлива. Сезонът на сериалите е очаквано богат, особено ако разполагате с достъп до повече платформи – ето какво стриймваме ние този месец.
 • Какво не знаехме за... Мили Боби Браун

  6 октомври 2020

  Момиченцето със свръхестествени сили от Stranger Things си заплюва главната роля във филма Енола Хоумс, който вече тече и по Netflix. С уверени стъпки Мили Боби Браун се превръща в една от най-големите актриси за своето поколение, като по стълбата нагоре се среща със запомнящи се гост-участия в Модерно семейство и Анатомията на Грей.
 • С уста на черта: Аки Каурисмаки

  27 февруари 2020

  В интервю го питат как се чувства, когато фестивал му готви ретроспектива, а финландският режисьор отговаря така: "В мен се появява една малка реакция тип "по дяволите, все още не съм тотално забравен!". Дори да трябва да съм".
 • 25 песни за един агент

  20 февруари 2020

  Филмите за Джеймс Бонд имат специална връзка с музиката към тях – възелът се стяга още с първия през 1962. Покрай новия епизод през ноември и песента му си припомняме звуковия фон, на който агент 007 е пускал сухи шеги и бързи патрони през годините.
 • Какво не знаехме за... Понг Джун Хо

  13 февруари 2020

  текст Севда Семер снимка Neon

  Чухте името на един от най-известните корейски режисьори ако не преди това, то със сигурност сутринта на 10 февруари, когато се събудихме с нови Оскари. За Паразит той взе 4 награди – за най‑добър филм, режисура, международно заглавие и сценарий (писан пак от него и Хан Джин‑уон).
 • Какво не знаехме за... Грета Гъруиг

  6 февруари 2020

  Лесна е за харесване: в гласа ѝ се чува едновременно мило колебание и сигурност в себе си, хуморът ѝ е особен, не бърза да отговаря на въпроси. Още първият филм, режисиран и писан през 2017 изцяло от нея, Лейди Бърд, изгрява с фойерверк на Оскарите. Същото се случва и с втория ѝ, Малки жени, който в петък идва и в нашите кина (още за него тук). Тези неща обаче изобщо не са дебютът на Грета в киното – историята ѝ е по-заплетена, а понеже в нея има какво да се хареса и далеч отвъд първото впечатление, нека ви дадем и второ-трето.
 • Четири от големите

  23 януари 2020

  Докато слушаме наддаването за Оскари 2020, долавяме нещо още по-вълнуващо зад кулисите – четири от най-красивите умове в киното изваждат нови филми тази година, които отсега ни миришат на награди и идват да ни махнат главите. Но да видим.
 • Какво не знаехме за... Беър Грилс

  16 януари 2020

  текст Кристина Йорданова снимка National Geographic/Ben Simms

  Сестра му Лара му дава прякорa Беър, когато е само на седмица и се казва Едуард и така магически разчертава пътя му напред.