• Ким Ки-Дук: Майстор на провокациите

  14 декември 2020

  Става известен с характерните си герои, събрани в арт-хаус, кинаметографични филми и това му печели славата на един от най-важните режисьори от новата вълна.
 • Зимен Ню Йорк в десет филма

  11 декември 2020

  текст Калоян Благоев

  Ню Йорк е един от най-красивите кино градове в света, а филмите, увековечаващи величието му, са толкова много, че заслужават повече от една статия. Затова и тук ви представяме своеобразна зимна селекция: заглавия с главен герой Голямата ябълка, в които действието е сред покрити със сняг паркове и заскрежени авенюта.
 • Крадецът на праскови, който открадна нея. Невена.

  11 декември 2020

  текст Михаела Самарджиева

  Днес великата и неповторима Невена Коканова щеше да навърши 82 години, а ние правим тих поклон и ви разказваме история от нейното сърце.
 • Любими филмови герои, които не искаме да бъдем

  10 декември 2020

  Много са персонажите от екрана, които не бихме заместили в живота, въпреки че искаме тяхната смелост, воля и отдаденост.
 • Зад кадър: Оправяне на риза и българска реч в Борат 2

  9 декември 2020

  текст Тео Чепилов

  При творчеството на Саша Барън Коен положението е безгранична любов или силна омраза – никой не остава безразличен към Борат.
 • Уди Алън: 10 задължителни филма

  7 декември 2020

  текст Тео Чепилов

  Уди Алън е кино творец без аналог, гений на тъжната комедия, неуморен разказвач и откривател, който успява всеки път да ни предаде една и съща история по коренно различен начин.
 • София в три филма

  4 декември 2020

  текст Калоян Благоев

  Киното представя света през очите на твореца, затова за всеки град съществува паралелна филмова версия, в която той е пречупен през призмата на съответния режисьор.
 • Зад кадър: Отмяната

  4 декември 2020

  текст Тео Чепилов снимка Niko Tavernise/HBO

  Едно от събитията на годината без съмнение е спиращата дъха криминална мистерия с Никол Кидман и Хю Грант Отмяната.
 • Сериалите, които ни залепят за дивана през декември

  3 декември 2020

  Таня Трендафилова

  По всичко личи, че голяма част от декември ще прекараме по чехли, но ако трябва да ограничим социалните контакти, поне да е за сметка на качествена телевизия. Говорим, разбира се, за тази по стрийминг платформите. Ето какво хвана окото ни, докато търсехме с какво да заменим реалността в потоците на три от големите повелители на ефира – Netflix, Amazon и HBO.
 • Телевизия до дупка: Филмите

  3 декември 2020

  Таня Трендафилова

  По всичко личи, че голяма част от декември ще прекараме по чехли, но ако трябва да ограничим социалните контакти, поне да е за сметка на качествена телевизия. Говорим, разбира се, за тази по стрийминг платформите. Ето какво хвана окото ни, докато търсехме с какво да заменим реалността в потоците на три от големите повелители на ефира – Netflix, Amazon и HBO.
 • Какво не знаехме за... Елиът Пейдж

  2 декември 2020

  снимка Christos Kalohoridis/Netflix

  Елиът Пейдж (роден като Елън Пейдж) е едно от най-познатите имена, въртени в канадските артистични кръгове, и тъкмо излезе пред света със съобщението в Twitter, че е трансджендър.
 • Зад кадър: The Crown

  27 ноември 2020

  текст Тео Чепилов снимка Netflix 2020, Inc

  The Crown е най-обсъжданият сериал в момента, при това съвсем заслужено. Изпипаният до последния детайл полит-социален епос комбинира в съвършен баланс исторически събития, забъркани с малко романс. Естествено, всички са му фенове с изключение на част от кралското семейство.
 • Какво не знаехме за… Мадс Микелсен

  26 ноември 2020

  снимка 2015 NBCUniversal Media, LLC

  Обожаваме Джони Деп като Гринделвалд в поредицата Фантастични животни, но след загубеното дело срещу вестника The Sun от Warner Bros. го освободиха и на негово място придърпаха точно човека с най-добър шанс да охлади интернет страстите.
 • Зад кадър: Кръстникът

  19 ноември 2020

  текст Тео Чепилов снимка 1972 - Paramount Pictures

  Преди почти 50 години на екран излиза един от най-великите филми на всички времена – Кръстникът на Франсис Форд Копола. Въпреки дължината си от близо 3 часа, епичната криминална история се превръща в най-гледания филм за този период от историята. Оттогава гангстерската сага не е спряла да докосва сърцата на киноманите по един особено специален начин.
 • Аниметата не са за деца

  11 ноември 2020

  6 анимета, които ни завъртат главите с интересните си и понякога изключително мрачни истории. Това, че са анимирани, не отнема от тежестта им и ако сте пропуснали някое, отделете миг и му дайте шанс. Очакваме и вашите любими заглавия, все пак попълваме списък с добри аниме попадения.
 • Сериали, които може да са ни избягали

  9 ноември 2020

  Понякога сме прекалено заети или през очите ни минават толкова много цветни образи, част от късове серийни истории, че забравяме да добавим в списъка си добрите заглавия от последните месеци. Следващите три са точно такива, така че ги вземете под ръка, гласувайте тук за наградите на HiComm Entertainment Content Awards 2020-2021 и спечелете 55-инчов телевизор Philips, на който да ви се открият в пълния им блясък.
 • Истински лица и събития

  6 ноември 2020

  текст Таня Трендафилова снимка Public Domain

  Сценариите, които истинският живот пише, често са по-въздействащи от плодовете на най-развинтеното въображение и за добро или лошо всеки ден се убеждаваме в това. През ноември National Geographic показва четири истории от реалността с акцент върху глобалното и неговия резонанс в индивидуалните човешки животи, гледаме с притаен дъх.
 • Какво не знаехме за… Аня Тейлър-Джой

  3 ноември 2020

  Не започва деня си без 15 минутен щастлив танц и чаша кафе, а първият диск, който намира място в музикалната ѝ колекция, се казва Lonesome Dream на американската банда Lord Huron.
 • Зад кадър: Шон Конъри като Джеймс Бонд

  2 ноември 2020

  текст Тео Чепилов

  Светът загуби една от най-големите екранни легенди – Шон Конъри, актьор с над 90 филма, който остава в историята като първия Агент 007 от поредицата Джеймс Бонд.
 • Нови филми, които събуждат детето във вас

  29 октомври 2020

  Всички гледаме с романтика към времето, в което чакахме с дни да дадат любимото филмче по телевизора, докато баба ни приготвя вкусотии в кухнята.