• Играчка-плачка

  2 април 2014

  текст Таня Трендафилова

  Радвайте се! Най-високорейтинговото телевизионно шоу в света, сериалът на сериалите – Game of Thrones, започва своята четвърта годишна обиколка на честотите на HBO с купища шокиращи обрати, величествени сблъсъци и от кървави по-кървави развръзки – точно по вкуса на милионите изгладнели за зрелища маси.
 • Толкова много любов

  13 февруари 2014

  текст Стохрифор Лукомб

  Ясно ни е, че отбелязването на Свети Валентин няма истински традиции в България, но също така осъзнаваме, че е добър повод да направите нещо приятно, заедно с любимия си човек. Ето и нашата малка, но сладка и украсена с червени и розови сърца селекция събития за 14  февруари.
 • По името ще ги познаете

  5 февруари 2014

  текст Таня Трендафилова

  Джеймс (или съкратената версия Джим) със сигурност не е най-популярното име в света, но пък толкова велики хора са извървели житейския си път с него, че ни се прииска да ви представим поне пет от личните ни фаворити.
 • Няма скрито-покрито

  22 януари 2014

  текст Таня Трендафилова

  След три сезона, изпълнени с подозрения, предателства, екшън, кръв и радикални сюжетни обрати, сме готови да посрещнем най-новата част от крими сагата Под прикритие. И, няма да крием, вълнуваме се.
 • Кино в аванс

  9 януари 2014

  текст Таня Трендафилова

  Волно или неволно бележим края на всяка календарна година със задължителните равносметки, а новата започваме с трепетни очаквания. Решихме да отправим взор към киното и с радост отбелязваме, че филмовата 2014 се очертава богата на жанрове, плодородна откъм включвания на велики режисьори и, по традиция, пълна с бокс офис любимци.
 • Инспекторите и нощта

  9 януари 2014

  Ето две причини да се кълнем в оригиналните продукции на HBO – Сексът и градът и Game of Thrones
 • Вещи лица

  12 декември 2013

  текст Стохрифор Лукомб

  Третият сезон на Зловеща семейна история – Свърталище на вещици, е магически заплетен, стилен и силен – нищо по-малко от достойно продължение на една от най-добрите ТВ поредици, които сме гледали в последните 20 години.
 • 5 спомена за българското кино

  4 декември 2013

  текст Дани Николова

  Велики реплики от велики филми.
 • Крилати фрази

  30 октомври 2013

  текст Таня Трендафилова

  5 от най-култовите филмови реплики на всички времена
 • Gangsta, Gangsta!

  16 септември 2013

  текст Александър Бакалов, снимки © HBO България

  Предвид колосалния зрителски интерес, надали за някого е било изненада, че сериалът Престъпна империя беше продължен за четвърти сезон, който вече започна ударно (гледайте го онлайн на hbogo.bg).
 • Жена в криза

  27 август 2013

  текст Калина Линкова

  Новите филми на Уди Алън неизменно предизвикват онова чувство, познато при влюбването като свиване под лъжичката или пеперуди в стомаха, ако предпочитате. За своето половинвековно ярко присъствие на холивудския небосклон, господин Алън сякаш доказа, че никак не е необходимо да създаваш блокбъстъри и да угаждаш на публиката с чудовища, зомбита и апокалипсиси, за да си осигуриш реакции от осанна до разпни го. Абониран за тези крайности е и новият му филм – Blue Jasmine.
 • Някъде, някога

  31 юли 2013

  текст Стохрифор Лукомб

  Въпреки отчайващото януарско начало с Гангстерски отдел, 2013 ще бъде още една силна година за Райън Гослинг. Едната причина за това е Only God Forgives, а другата е появилият се по почти същото време The Place Beyond the Pines – силна, класическа драма, в която Гослинг обира овациите ни за главна мъжка роля, заедно с Брадли Купър.
 • Ма-фи-я!

  9 юли 2013

  текст Дани Николова

  Времената, в които живеем, стават все по-интересни, а думата мафия често навестява хорските разговори.
 • Зад кулисите

  20 юни 2013

  текст Дани Николова

  Поредният сезон на Game of Thrones приключи, а с последната серия заглъхнаха и оживените разговори на феновете на Седемте царства, обсъждащи съдбата на този или онзи герой.
 • Ние и те

  30 май 2013

  текст Таня Трендафилова

  Извънземните нашественици са любим обект на холивудските сценаристи – горе-долу откакто съществува самата филмова индустрия. Несъмнено обаче експертът в областта е един и неговото име и Стивън Спилбърг.
 • Детски истории

  30 май 2013

  текст Дани Николова, снимка Надя Джамбазова

  Ангелски добри деца или извършващи геройски бели малки човечета, малчуганите винаги трябва да бъдат третирани с всичката налична у големите обич. В един ден от годината обаче малките хора стават царчета. Вижте какви са осигурените за тях “хляб и зрелища” по случай Международния ден на детето и освободете уикенда си от ангажименти.
 • Бесове

  28 май 2013

  текст Дани Николова

  След като остави трайна следа с Drive, двойката Райън Гослинг и режисьора Никълъс Уиндинг Рефн рецидивира с нео-уестърна Само Бог прощава. Жестокият (в най-чистия смисъл на тази дума) сюжет не успя да се нагизди със Златна палма на филмовия фестивал в Кан (където бе неговата премиера), но това не ни спира да го очакваме с нетърпение.
 • Раждането на една нация*

  16 май 2013

  текст Никола Шахпазов

  След изключително забавния Abraham Lincoln: Vampire Hunter на Бекмамбетов, беше време за по-задълбочено представяне на сложната и изключително важна фигура на честния Ейб.
 • Вампирова булка

  10 май 2013

  текст Дани Николова

  Любителите на различното кино всяка година отправят погледи към Южна Франция. За десетина майски дни крайбрежният булевард La Croisette отново ще се оживи от блещукането на звезди, пристигнали за Филмовия фестивал в Кан. Тази година вълненията на Ривиерата обаче ще са дваж по-приятни заради едно дългоочаквано завръщане. Премиерата на новия филм на Джим Джармуш Само влюбените оцеляват ще бъде именно в Кан. А след това, надяваме се да имаме този късмет, ще го зърнем и ние. Нищо чудно – нагизден със Златна палма.
 • С аромат на любов и с вкус на джаз

  17 април 2013

  текст Дани Николова

  Две имена подскачат безспирно от уста на уста сред любителите на европейско кино, особено пък по френските земи. Това са имената на Борис Виан и на Мишел Гондри - писателят с едно от най-развихрените въображения на всички времена и режисьорът с една от редките дарби да визуализира сюрреалистичен текст. Обединява ги Пяната на дните - адаптацията на Гондри по шедьовъра на Виан, чиято френска премиера е на 24 април. Уповаваме се на надеждата, че филмът не ще пропусне и нашите киносалони.