• Метрополитън опера

  22 февруари 2018

  От месец живите излъчвания на Метрополитън опера препълват салона в Cinema City Sofia, преди да успеем да се наредим на опашката. Така изпуснахме Любовен еликсир и Бохеми, затова сега публикуваме в аванс спектаклите до края на сезона, а вие дебнете за билети (15/18лв) на cinemacity.bg – пускат ги месец преди датите.
 • Кажи честно

  8 февруари 2018

  Кино награди в скоби от лаврови клони, Оскар номинации в цифри, топ актьори в близък план и ГЛАВНИ БУКВИ. Това са кукичките, с които филмовите плакати ни бъркат в джоба за билет за кино, а ние кълвем "на сляпо" – без да сме разбрали що за филм ни чака и въпреки подозренията, че пак ще сме на различно мнение с Академията.
 • В следващия епизод очаквайте...

  11 януари 2018

  Нетърпението ни за следващите сезони на The Handmaid’s Tale и Big Little Lies е толкова остро, че трябва с нещо да го притъпим – например с очакването на тези седем чисто нови сериала, заредени за старт през 2018.
 • Скоро в кината...

  11 януари 2018

  Ако ви вълнува кога Марвел ще пуснат следващия си касов хищник – през февруари е и се казва Черната пантера, но 2018 няма да е година само на комикси, продължения и сай-фай до безкрай. Факт, тези преобладават, но в купа изровихме и седем бисера.
 • Какво знаем за Епизод VIII

  14 декември 2017

  текст Емануела Иванова

  Люк Скайуокър става лош, Рей губи ръка и се влюбва в Кайло Рен, който е двоен агент и само се прави на злодей, за да смаже Сноук "отвътре".
 • Двете кули

  3 август 2017

  текст Никола Шахпазов

  В паралелната арт вселена съществуват две Тъмни кули: едната е в книгите на Стивън Кинг, а другата – в новия филм на Николай Арсел. Общото между тях е страшно малко.
 • Да преминеш границата

  27 юли 2017

  текст Нaталия Иванова

  Представяте ли си как вървите боси по грубия пясък на пустинята Сонора в Мексико, за да започнете нов живот в Щатите? Невъобразимо е за нас, преди да се съгласим да изминем този път сами – в едно тъмно хале във Fondazione Prada в покрайнините на Милано, където Алехандро Иняриту режисира превръщането ни в нелегални емигранти. Виртуално и само за седем минути, в които обаче реално падаш на колене.
 • Война с ремаркета

  1 юни 2017

  текст Емануела Иванова

  Имало е и едно време трейлъри – след финала на всяка прожекция в кината, които просто подсещали хората да се върнат пред екрана и след седмица. Днес обаче "ремаркетата" атакуват зрителите месеци преди премиерата на своя сериал или филм и водят помежду си битки, които решават войната за рейтинг и боксофис надмощие.
 • Зов за завръщане

  24 май 2017

  Текст Никола Шахпазов

  25 години по-късно Туин Пийкс отново е тук. И е всичко онова, което не очаквате.
 • TED: Ти и бъдещето

  13 април 2017

  текст Наталия Иванова

  Внимаваме с плановете, когато датата още е след завоя, но тези три вечери другата седмица влизат в графика ни – на 25, 26 и 30 април конференцията TED ще излъчва идеи със сателит от Ванкувър, а ние слушаме селекция от тях на живо на английски срещу билет за кино (е, умножен по 10). Общата тема е Бъдещото ти, а сега подчертаваме някои от умовете, които имат по 18 минути да ни разкажат за света в перспектива.
 • 36-часов маратон в НАТФИЗ

  24 март 2017

  Възпитаниците на Академията за театрално и филмово изкуство отново ще отворят врати за любителите на театъра в XIII–то издание на традиционния маратон с вход свободен на 8 и 9 април.
 • Creatives Talk: To the Ice Age and Back

  25 октомври 2016

  През 2009 заминава за Ню Йорк заедно със съпругата си и продължава кариерата си в Blue Sky Studios, където работи върху Ice Age, Rio, Peanuts, Epic, Ferdinand the Bull и кои ли още не цветни продукции. Преди няколко месеца се връща в България и създава студио за игри Hach and Paint.
 • Квартално кино

  7 юли 2016

  Да имаш кино на три крачки от входа е супер – още повече ако няма покрив, дават добри филми и не късат билети. Разбрахме го миналата година, когато слязохме пред блока за 10 български филма, прожектирани в градинките и дворовете на училищата в 5 квартала из града. Това лято Блок Кино се повтаря с умножени по две заглавия и екрани – от 12 юли до 12 август откритият киносалон се разпъва от Княжево до Младост 3, преди да се качи на Витоша за последната си вечер. Всички прожекции започват в 20:45 с един къс филм и продължават с един пълнометражен – остава да намерите най-близката до хола ви дистанция и да чуете какво ще гледате. Ето сега:
 • Ордьоври а ла Кан

  12 май 2016

  Селекцията в Кан тази година ни кара да се чувстваме като най-ранобудните пред току-що наредена шведска маса. Не посягаме към Уди Алън, Спилбърг или Алмодовар, защото вече познаваме вкуса им, но следващите шест заглавия бихме лапнали веднага – след дегустацията им на фестивала от 11 до 22 май, чакаме да дойдат и насам.
 • Aerosmith Rocks Donington

  12 януари 2016

  През 2014 британският фестивал Даунлоуд празнува единадесет-годишнината си с три дни твърда музика на пет сцени в Донингтън парк. Защо ви пълним главите с история за далечни земи и времена? Защото сега ситуацията е "един билет за кино и си там".
 • Към върха на двете кули

  10 декември 2015

  Този склон сме го изкачвали, но в киното и вкъщи. Филмът-концерт Властелинът на пръстените е друго зрелище – тихо, диригентът вдига палката за втората част на 19 декември в Арена Армеец.
 • Той, Кръстникът

  27 октомври 2015

  Помните ли как миналия декември изтървахме по една сълза на Властелинът на пръстените, докато гигантски оркестър свиреше в такт в Арена Армеец? На 7 и 8 ноември ни чака същото с Кръстникът – е, без сълзата, тази сага не обича лигльовци.

 • Pop up кино

  6 август 2015

  Когато летните кина на морето са мираж, една огромна голф топка се търкулва на поляната като алтернатива – UP Outdoor cinema е подвижен кино салон, който тъкмо акустира в Лозенец. Дано сте наоколо.
 • Мисията невъзможна: Престъпна нация

  30 юли 2015

  текст Гергана Гугунска

  Окото не му трепва на Том Круз. Едно е да не се страхуваш да изпълняваш сам каскадите във филмите си, друго е като него да ги приемаш за освежителна инжекция адреналин.
 • Срещи пред блока

  30 юли 2015

  В кварталите на десетина лева с такси от центъра, кадрите понякога се сменят по-бавно, но през август скоростта рязко ще се увеличи. Поне в пет от тях, където безплатни прожекции на БГ филми ще съберат хората пред блока на нещо много повече от бира.