• 6 стени

  28 януари 2010

  текст Александър Величков

  Кутиите наоколо най‑често са безобидно празни или пълни с шоколадови вкуснотии, но в алтернативната вселена на Холивуд нещата никога не са толкова прозаични. Покрай разходката из зоната на здрача Кутията спретнахме топ 5 на най‑важните и най странни филмови кутии.
 • Царят на илюзиите

  7 януари 2010

  текст Александър Величков

  Тери Гилиъм след епохата Монти Пайтън и преди Сделката на доктор Парнасъс
 • Пълна промяна

  10 декември 2009

  текст Александър Бакалов

  В чест на Камерън и земетръсния му сай-фай епос Аватар искаме да ви припомним пет ленти, без чието съществуване съвременното кино просто нямаше да бъде същото.
 • Извънземните ни мразят

  3 декември 2009

  текст Александър Бакалов

  Откакто през 1898 Хърбърт Уелс публикува своята Война на световете, в която марсианци нахлуват във викторианска Англия, историите за инопланетни нападения са обичайна тема в развлекателните продукти. И  най‑вече в киното от последните 60 години. Недружелюбното посрещане на нещастния американски астронавт на Планета 51 ни даде повод да си припомним пет филма, заради които зелените човечета имат всички основания да ни мразят.
 • Кръв и зрелища

  26 ноември 2009

  текст Александър Бакалов

  Те са очарователно безсмъртни, притежават свръхестествени таланти и карат на диета с богато съдържание на хемоглобин. Понякога дори ги заснемат как светят на слънце и в резултат докарват печалби от половин милиард долара. Добрите стари вампири без съмнение са попкултурен феномен. Ето пет продукта с кръвопийско участие, с които ти препоръчваме да се запознаеш.
 • Зомби топ 5

  19 ноември 2009

  текст Никола Шахпазов

  Живите мъртви отдавна бродят сред нас. От класиките на Джордж Ромеро до South Park и 28 дни по-късно, все още обичаме да гледаме тромавите им движения, хищните физиономии и обзетите от неестествен живот тела.
 • 3D на макс

  23 октомври 2009

  текст Иван Хадживеликов

  Покрай премиерния Облачно с кюфтета, преброихме още 5 3D заглавия, които ще се появят преди Дядо Коледа да ни донесе подаръците. Гледайте да гледате, защото това е новото на новото кино. За неколцината, на които им предстои за пръв път да опитат от усещането – момичетата на входа не правят промоция на слънчеви очила!