Гости през януари

14 януари 2016
Софийската опера дава начало на 2016 с плътна януарска програма, в която слабо няма. Редовният сценичен състав е налице, но към него четем и важни имена в класиката зад граница.


На 23 януари мексиканският баритон Карлос Алмагер, ученик на маестро Винсенте Сардинеро, ще играе протагониста в Риголето, а на следващия ден Пепеляшка (от Росини) ще бъде румънката Оана Андра, чийто глас е звучал в Ла Скала и Метрополитън. От Корея заемаме Су Бин Лий, която през 2015 развълнува журито на балетен конкурс във Варна и оттогава често танцува на наша сцена – на 27 и 29 януари тя ще е Никия в Баядерка. Ловци на бисери от Бизе пък идва на 30 и 31 януари с нова Лейла – Веселина Василева от Русенската опера, а в последния ден от месеца слушаме рецитал, посветен на Щраус, със солистките Мариана Цветкова и Цветана Бандаловска.

И хлапетата не са забравени: традиционните Концерти за бебоци се завръщат на 23, 24 и 29 януари, а за малко по-големите ще оживеят историите за Мечо Пух (23 и 29 януари), Хензел и Гретел (24 януари) и Червената шапчица (30 януари), както и Вълшебната флейта от Моцарт, адаптирана за деца (31 януари).

Билетите са на клик на operasofia.bg.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.