Троен скок

5 март 2015
Новият театър в НДК започва живота си с пълни гърди – има цели три премиери още през първата седмица. Две от тях са на режисьора и директор на театъра Бойко Илиев, а третата – на арт мениджъра му Димитър Стефанов. По всичко личи, че ентусиазмът и желанието за работа зад сцената са налице, за нас остава да напълним салона.


ОТКРИВАНЕТО
Режисьор: Бойко Илиев
Хореография: Теодора Стефанова и Ники Сотиров
Музика: Ангел Заберски-син
С: Ники Сотиров, Теодора Стефанова

Театър за театъра или, иначе казано, откровенията на един актьор за актьорската професия като призвание, на което трябва да се посветиш изцяло. Компания му правят балерина и музикант, като тримата ни превеждат през всички радости и болки, изпитвани на сцената. Театърът е начин на живот, казва постановката – когато искаш да живееш открито и честно, без да се срамуваш от собствените си лудости.
Нов театър – НДК, 10 и 14 март, 19:00

НОВИТЕ ПРАВИЛА НА ИГРАТА
От: Стефан Прохоров
Режисьор: Димитър Стефанов
Сценография и костюми: Димитър К. Димитров
Музика: Мартин Каров
С: Елена Бърдарска, Елена Атанасова, Димитър Живков, Богдан Казанджиев

Абсурдна комедия за живота като игра, която от време на време нагарча – заради въпросите и отговорите, които подхвърля във въздуха. Какъв е смисълът на играта и кой определя правилата? Дали нещо зависи от нас, или сме постоянна жертва на обстоятелствата? Представлението е забавен повод да се замислим над пъзела, който представлява животът и за онези парчета от него, които все още търсим.
Нов театър – НДК, 7 и 22 март, 19:00

АМАДЕУС
По Питър Шафър, Милош Форман
Режисьор: Бойко Илиев
Сценография: Владо Шишков
Костюми: Цветанка Стойнова
Музика: В. А. Моцарт
С: Георги Кадурин, Иван Юруков, Мариус Донкин, Мариана Миланова

Знаете историята – от часовете по музика или най-вече от едноименния филм на Милош Форман, сниман по пиесата на Питър Шафър. "Щом не мога да бъда Моцарт, не желая да бъда нищо друго!...", ще се изповядва отново пред нас Антонио Салиери, чиято завист към дарбата на Моцарт е достатъчно силна, за да го тласне към отмъщение.
Нов театър – НДК, 9, 13 и 16 март, 19:00


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1081