Да се запознаеш с Джон Малкович

16 декември 2022 от Ивайло Александров
В началото на ноември научихме чудесната новина, че Джон Малкович ще гостува в Народния театър като актьор в постановката В самотата на памуковите полета на режисьора Тимофей Кулябин. Американският актьор, който току що стана на 68, е участвал в над 70 филма, номиниран е два пъти за Оскар, има Еми и всички знаем какво е да бъдеш Джон Малкович. Намерихме обаче няколко любопитни факта, които най-вероятно не са ви хрумвали.


На 16 години е ял само желета в продължение на 4 месеца
Джон Малкович е бил пухкаво хлапе и за да се отърве от излишните килограми, през 1970 е прекарал цели 4 месеца на популярните американски плодови желета Jell-O.

Участва във филм, който няма да видим
100 години: Филмът, който няма да видите, е заснет през 2015 и показва три различни версии на бъдещето. Филмът е режисиран от Робърт Родригес, с Джон Малкович в главна роля. Филмът обаче, за да е верен на името си, е заключен в сейф и ще бъде показан пред публика чак през 2115.

Не е гласувал от 1972
За последен път Джон Малкович гласува на 19 години, когато Джордж Макговърн губи президентските избори срещу Ричард Никсън. Твърди, че не мисли, че е изпуснал нещо. „Ако политиката може да реши проблемите ни, да, тогава ме бройте обратно.”

Джон Малкович е първият актьор, който печели награда, играейки себе си
Да бъдеш Джон Малкович носи на актьора наградата на филмовите критици на Ню Йорк. Добра оценка за това да бъдеш себе си.

Работил е като шофьор на автобус
В една от най-ранните си професии Джон Малкович шофира автобуса на популярно частно училище в Чикаго.

Обича да плете и да бродира
Малкович винаги е бил почитател на спокойните и тихи хобита. Плетенето и бродирането са две такива, редом с подреждането на цветя и готвенето.

Избягва Ню Йорк и Ел Ей, за да не го разпознават
Мегаполисите не са любимото място на Джон Малкович. Той обича личното си спокойствие и затова избягва да се разхожда в Ню Йорк и Лос Анджелис. По същата причина живее доста години във Франция, а в момента живее в Кеймбридж, Масачузетс.

Притежава модна линия
В колежа Джон Малкович е учил дизайн на дрехи и тази страст се е запазила и до днес. Модната му мъжка линия е много Малкович като стил.

Не понася гласа си
Наистина – макар гласът му да е специфичен и характерен, Джон Малкович твърди, че го дразни ужасно и се опитва да не го слуша.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.