Двойно британско

24 ноември 2011 Клодин Жендова
Първокласен британски театър тази есен в София с цели две представления.


Хип хоп в праха
В последния ден на ноември в Младежкия театър гостува една от най-иновативните мъжки танцови компании на Острова – 2Faced. Момчетата, носители на куп престижни награди и отличия, представят три експлозивни миниатюри, обединени под общото заглавие В праха. Танцът гарантирано ще ви очарова с много хип хоп, брейк, дързост, професионализъм, разрушение и упадък, красота и слава.

София-Лондон, Лондон-София
За да гледате някоя от хитовите постановки на Кралския национален театър в Лондон, традиционно би ви се наложило да купите отрано самолетен и театрален билет, както и да прелетите хиляди километри, преди да пристигнете в английската столица. На 5 декември обаче можете спокойно да избегнете цялата тази суматоха. По инициатива на Британския съвет и театралния фестивал Варненско лято представленията на Кралския национален театър в Лондон ще се излъчват по сателит в България и още 20 страни по света. А по време на антракта може да избирате – да излезете от киносалона или да останете, за да видите интервюта с режисьора и актьорите от съответния спектакъл.

Keep Calm and Book Your Ticket
На 5 декември в Cinema City можете да гледате Сътрудници от Джон Ходж. Сценаристът на Трейнспотинг, Плитък гроб и Плажът този път е избрал Москва през 1938. Там и тогава великият писател Михаил Булгаков получава невъзможна мисия – да напише пиеса, възхваляваща Сталин, по случай 60-ата годишнина на диктатора. Започва малко нелепа, доста опасна и тъжно-смешна игра на котка и мишка, разкриваща ужасните унижения, на които човек с власт може да подложи един творец.

В праха е в Младежкия театър, 30 ноември, 19:00,
Сътрудници е в Cinema City, 5 декември, 19:00, 12/15лв


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.