„Сънят на сезоните“ – представление за слушане, вдъхновено от истински истории

29 октомври 2021 текст Димитър Димитров снимки Томислав Рашков
Радиоефирът на Българско национално радио - Христо Ботев оживяват с премиерата на Сънят на сезоните. Представлението на актрисата Мануела Саркисян ни примамва по житейските пътища на възрастни хора от 10 населени места – с. Климент и Каравелово в община Карлово, с. Гъбене, Враниловци, Драгановци и Яворец в община Габрово, с. Сухозем в община Калояново, в градовете Плачковци, Етрополе и София.


Във всяка от човешките истории изследваме преломни моменти, въплъщаващи сила, емоции и ярки спомени в живота на разказвачите. Всички споделени мемоари, писма или стихове на бабите и дядовците вдъхновяват драматургичния текст на пиесата от радиожурналиста Радослав Чичев. Ролите в представлението пък са поверени както на Саркисян и Чичев, така и на Маргарита Петрова, Веселин Петров и седемгодишната Василена Камбурова. Музиката и звуковата обработка са дело на Александър Евтимов и Александър Даниел, а художник на материалите е Миглена Папазова.

Слушаме Сънят на сезоните в предаването Аларма на 29 октомври от 21:30, а впоследствие и онлайн на уебстраницата Сторник.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.