"Контейнер": нова открита сцена в "Княжеска градина"

28 юли 2022
На 31 юли официално откриваме най-новото пространство за култура в градска среда, което дава началото на серия от културни събития. Откритата сцена е разположена в непосредствена близост с паметника на Съветската армия и носи неформалното име Контейнер, а неин основател е Студио за документален театър VOX POPULI.


Пространството е горещата точка на поредица от иновативни и необичайни сценични проекти, които комбинират театър, аудиовизуални материали и музика. Основната идея стъпва върху основите на площадния театър, изкарвайки представленията от обичайните им локации. Комуникацията с публиката е двустранна и на базата на директната конфонтация с творбата и актьорите.

Контейнерът наподобява жив билборд - зад витрините му тече спектакъл с осветление и аудио система, а дървената сценична площадка зад него дава възможност за адаптация на различни мероприятия. През нощта пространството е осветено, а вътре се прожектира видео съдържание.

Откриването на 31 юли от 20:00 включва пърформанс и прожекция на театралната инсталация на открито Експонати. Откриващата фотография е от миналогодишното представяне на постановката.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.