• Троен скок

  5 март 2015

  Новият театър в НДК започва живота си с пълни гърди – има цели три премиери още през първата седмица. Две от тях са на режисьора и директор на театъра Бойко Илиев, а третата – на арт мениджъра му Димитър Стефанов. По всичко личи, че ентусиазмът и желанието за работа зад сцената са налице, за нас остава да напълним салона.
 • Нови територии

  26 февруари 2015

  Ако познавате някой, който познава някой, който обича да казва, че в София не се случва нищо, предайте му това от нас: в НДК отвориха нов театър, а в Ялта – алтернативна арт сцена. Не е малко.
 • От дума на дума

  4 февруари 2015

  текст Данислава Делчева, снимки Ралица Димитрова

  Елена Алексиева обича думите. Първо открива езика на поезията, после намира гласа си в прозата, а накрая го чува и на театрална сцена. Този месец ще го слушаме заедно в две премиери по нейни пиеси – Глас и Фантомна болка.
 • Антон без точица

  22 януари 2015

  текст Данислава Делчева

  Той е от модерните хора с бърз градски метаболизъм, които инвестират цялата си енергия в работата. Антон Угринов е режисьор и преподавател в НАТФИЗ и МОНТФИЗ на 37. Но ние бихме го описали така – един герой, без който театърът ни не може. Или поне не би бил толкова интересен, мъдър и забавен едновременно.
 • Стари, но златни

  15 май 2014

  Дани Николова, Таня Трендафилова

  Всичко се е случвало и преди, казват мъдрите хора, а след като се поровихме из черно-белите хроники на едва прохождащия шоубизнес от началото на миналия век, вече сме твърдо убедени в същото. Наркотиците, изтощителните до смърт партита и безразборните любовни авантюри съществуват доста преди Къртни Лав и Майли Сайръс да се появят на бял свят, нещо повече – оказва се, че ретро предшественичките им са купонясвали в пъти по-диво, без да дават и пукнат грош за общественото мнение. Ето какви са ги вършили 5 от най-ярките икони на епохата – без цензура и напук на ширещата се диктатура на силния пол.
 • Толкова много любов

  13 февруари 2014

  текст Стохрифор Лукомб

  Ясно ни е, че отбелязването на Свети Валентин няма истински традиции в България, но също така осъзнаваме, че е добър повод да направите нещо приятно, заедно с любимия си човек. Ето и нашата малка, но сладка и украсена с червени и розови сърца селекция събития за 14  февруари.
 • Детски истории

  30 май 2013

  текст Дани Николова, снимка Надя Джамбазова

  Ангелски добри деца или извършващи геройски бели малки човечета, малчуганите винаги трябва да бъдат третирани с всичката налична у големите обич. В един ден от годината обаче малките хора стават царчета. Вижте какви са осигурените за тях “хляб и зрелища” по случай Международния ден на детето и освободете уикенда си от ангажименти.
 • Архивите са живи

  21 февруари 2013

  текст Таня Трендафилова

  През последните години се уверихме, че българските телевизионни сериали са популярни. Дори доста популярни. Тенденцията към увеличаване на техния брой продължава и докато доскоро злободневието и екшънът бяха приоритети на сценаристите, сега на дневен ред излизат историческите костюмни сюжети. Тази пролет в национален ефир почти едновременно дебютират две мащабни поредици, свързани със следосвобожденските въжделения в България и, доколкото чуваме, имат с какво да ни впечатлят.
 • Двойно британско

  24 ноември 2011

  Клодин Жендова

  Първокласен британски театър тази есен в София с цели две представления.
 • Движение, моля

  1 април 2010

  най-важните фигури в съвременния танц, подбрани от един от организаторите на феста Антистатик Стефан А. Щерев.
 • Пълно 6

  11 март 2010

  текст Ирина Маринова

  Тазгодишните Икари предлагат добри представления, добри намерения и малки недоразумения. Ето нашите фаворити, за които здраво ще стискаме палци на церемонията на 27 март.
 • Поглед назад

  6 ноември 2009

  текст Ирина Маринова

  Покрай вълненията около Вишнева градина на Крикор Азарян в Народния си припомнихме три представления по Чехов, които ни липсват.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1088