5 групи, които да следите

29 януари 2014 текст Клодин Жендова
Blaenavon
Кръстените на ирландска индустриална местност младежи са същински деца-чудо. Макар да са на възраст, в която все още легално не им е позволена употребата на алкохол, тримата свирят заедно от близо пет години, а музиката им е завършена, замислена, дълбока и, смеем да твърдим – зряла. Ако надзърнете в техния сайт за подробности, ще отриете, че 17-годишните вундеркиндчета са лаконични – ”Ние сме момчета с история за разказване”.
Каква точно е тази история, само времето ще покаже. Съдейки по първото им EP - Koso, обаче, изглежда ще бъде знаменита!

Charlotte OC
Родена във Великобритания, но пребиваваща в САЩ, 22-годишната приятна за окото дама продължава твърдо старата традиция на Bat For Lashes и Кейт Буш. Музиката й е мистична, почти езотерична, вокалите – силни, а окраските – във всички нюанси на черното. Вдъхновение черпи от любовта да се облича като вещица (в по-младите си години), но от това няма как да сме по-малко учудени. Пробвайте дебютния й сингъл Colour My Heart. В какъв цвят ли? Черното е цветът, е казал някога Шопенхауер.

We Are Match
Петте момчета от нормандския град Алансон са новото чудо на френската поп сцена. Само за няколко месеца успяха да се превърнат от същински аутсайдери (хора, извън сайдера, както бе казал Кръстьо Лафазанов в една от Тедимосковите Улици) в истински млади надежди. Материалът, на който да се дивим, засега не е много, но ни държи нащрек. Вече знаем на какво са способни.

Temples
Няма да кажем, че сайкъделията се завръща, защото тя никога не си е отивала. За Temples обаче ще конкретизираме, че музиката, която правят, определят като нео сайк. Ние смятаме, че е по-коректно да я наречем полу сайк, а вие можете да й казвате както пожелаете. Единственото важно тук е, че Temples са наистина добри. В първия им албум, предвиден за февруари, ще се сблъскате с космически пътешествия, наследени от The Byrds звуци и емоция от типа на Strawberry Fields Forever периода на The Beatles.

Apes & Horses
...са най-британската от всички парижки банди. Музиката им е ноктюрна, интровертна и почти терапевтична. Затова заглавието на единственото им до момента EP – Bleu Nuit им приляга. Представете си най-тъмния нюанс на тъмносиньото – цвета на нощта и на океаните, или още по-дборе – на океаните през нощта. Представете си и че първият им истински албум излиза някъде през 2014 и няма да останете излъгани. Ще бъде продуциран от Жан Беноа Дюнкел от Air, ако ви интригува.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.