4 парчета на... New Candys

8 януари 2020 текст Кристина Йорданова снимка Jancy Buffington
33.3% рок, 33.3% рол и 33.4% психеделия. Не знаем защо изтриха това описание от фейсбука си, математиката им не е зле, но ние сме тук за друго.


Четиримата италианци (по-точно венецианци) отделят еднакво внимание на музиката и визуализациите си, така че да не отлепим очи и уши от тях. Всъщност се събират покрай футбола, но любовта към Nirvana и Oasis е по-голяма от тази към топката и я изритват настрани, за да не им пречи по пътя към сцената. 12-а година не спират да обикалят с вече три албума на гръб по различни клубни точки, а на 22 януари ще доплуват и до Mixtape 5, затова зареждаме долната четворка, преди да абсорбираме добрите им парчета на живо.

SONG FOR THE MUTANT     

    

Парчето е пленено някъде между 60-те и 80-те, като краде контури и от двете десетилетия със звук от ситар. Затова почти ни замирисва на индийски подправки с вокали, които шават над безгрижни китари. Вплита се на втора позиция в New Candys as Medicine от 2015 и съдържа всички причини да лепнем усмивка и на останалите пасирани рок психеделии от албума.

BLEEDING MAGENTA     

     

С този близо 4-минутен влак групата ни завежда до призрачния ла ла ленд на албума със същото име и не губи време да ни прикове към него. Доминира с крива китара, дремещо канто и ритащи барабани, които си отиват с флегматичните образи от Страх и омраза в Лас Вегас. Последните са само на повикване от въображението ни, така че приключваме с думата "опиат" и ви оставяме да прецените.

EXCESS         

   

Минава като бясна карета между всички останали в Bleeding Magenta със забързаното си темпо и нямаме друг избор, освен да я пуснем. Режисьорът Никълъс Уиндинг Рефн (Неоновият демон и Drive: Живот на скорост) вдъхновява пурпурните визуализации, които се разливат от мрака. Вокалистът Фернандо Нути сам играе с ефектите на видеото, които пасват като ръкавица на "All things we dreamed about are meaning nothing now" – текст, почти толкова отровен, колкото цветовете тук.

TEMPERA         

     

Повтарящите се акорди кимат привлекателно под гласа на Нути, а изображенията във видеото цъфтят още докато песента едва добива смислени послания. Цикличността в композицията тук идва, след като групата върти нон-стоп You Were the Last High на The Dandy Warhols и решава да се движи на същия принцип. Все пак не бихме ги закачили на общо родословно дърво и се надяваме Tempera да е от първите в сет листа в Mixtape.
...............................................


New Candys са в Mixtape 5 на 22 януари от 21:00 за 15лв от epaygo.bg или 20лв на входа и в Пловдив в Bee Bop Cafe на 21 януари от 18:00 за 10лв от epaygo.bg


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.