• Kartola Music Gathering

  3 август 2017

  Хладкият юрган на Родопите е спасението, когато прогнозата за четири августовски дни е "знойни партита в разделени по жанрове вечери".
 • Август пар(т)и

  3 август 2017

  Жегата в града прогони парти организаторите вдън гори и плажове, но спокойно – оставиха адреси за контакт и дати, на които да ги последваме. Идвате ли?
 • Radar Festival

  27 юли 2017

  Сезонът на културната миграция води и към Варна, където в три дни музиката среща други арт форми в експериментални спектакли – в Градската художествена галерия.
 • Metropolis: Insomnia

  27 юли 2017

  Перлата на Приморско пак става парти терен за Metropolis диджеите и новите им гости. Графикът все още не е ясен, но не е и важен, щом имената от плаката така и така ще ни държат на пясъка от здрач до зори.
 • Крепост на вековете

  27 юли 2017

  Шлепът на Микеле хвърля котва в Сена, за да стане сцената, на която съпругата му ще се среща с любовника си, а самият Микеле, завладян от ревност, ще се превърне в убиец. Такъв е сюжетът на едноактовата опера Мантията от Пучини, която не е играна тук от 1936 насам, а сега се връща в репертоара на Софийската опера, за да открие новия ѝ фестивал във Видин.
 • Solar Summer 2017

  13 юли 2017

  Води радио предаването си с дрезгаво-меден глас, който не може да сбъркате, а дивите ѝ коси издават кой е зад пулта още преди да завърти техно сет. Говорим за Никол Мудабер – нигерийката, която открива парти серията на софийската Ялта в Слънчев бряг.

 • July Every Morning

  6 юли 2017

  Месецът, който изгрява със собствено парти, е пълен с поводи да стоим будни дълго след залеза – казваме "до скоро" на София и хващаме в шест посоки, които водят към музикалните ни спомени от лето-две-и-седемнайсто.
 • Sun Tribe Open Air

  6 юли 2017

  снимка © LeMouseRat Photographie

  Вече пружинираме на място, за да не ни отмалеят краката още в първата дъб вечер на феста в Отманли.
 • Festival in the Nature

  6 юли 2017

  Манастир, два водопада и известен камък се гушат край Мъглиж, но този туристически бонус ще берем, само ако останат сили след две денонощия в "mountains of madness".
 • Опера на върховете

  6 юли 2017

  снимка Светослав Николов

  Светът не ги избра за едно от новите си седем чудеса, но режисьорът Пламен Карталов гласува доверие на живописта в Белоградчишките скали и ги превръща във фон на пет оперни и три балетни постановки.
 • Лятна случка

  6 юли 2017

  Етно, фюжън, болкън ска и реге са основните стилове, които дирижират парти случки пред сцената на феста в Карандила, докато на нея се изреждат музиканти от вси страни в три дни.
 • Моцартови празници

  6 юли 2017

  Десет години БГ в ЕС е факт за равносметки, но класическият фест има по-добра идея за отбелязването му – с концерт.
 • WakeЪп! Open Air

  29 юни 2017

  Сетивен лабиринт, йога, хюман дизайн, музика (от Джанго Зе до Миленитa и Southwick) и работилници по занаят са 1/10 от "практиките за вътрешно развитие", които от 6 до 9 юли ни будят (в 10:00, спокойно) на поляните над село Куклен.
 • Vola Open Air 2017

  23 юни 2017

  Скачаме в обувките за катерене, но опаковаме и тези за танци на път за връх Околчица, където на 28 и 29 юли, фестът за пореден път опъва сцени за двудневно нон-стоп парти.
 • Francofolies

  15 юни 2017

  Фестът за съвременна франкофонска музика пак ни тегли на югозапад към една безименна концертна сцена в Благоевград (пишете Francofolies 2017 в Google Maps за адреса).
 • Какво не знаехме за... Cats

  4 май 2017

  текст Нaталия Иванова

  Или Котките на Андрю Лойд Уебър. Защо не го написахме на български? Заглавието на бродуейския мюзикъл, който идва в нашата Зала 1 (в оригинален състав от 78 актьори), никога не е било превеждано, въпреки че в Мексико дори пускат анкета "за" и "против" испанското Gatos. С този бърз факт отваряме любопитните архиви на Cats, преди те да извадят нокти за първи път и пред нас.
 • Какво не знаехме за... Натали Имбрулия

  27 април 2017

  тескт Емануела Иванова

  Познаваме я още от времето, когато нямахме никаква идея за себе си, а наскоро осъзнахме, че различният ѝ поп ни е липсвал почти десетилетие.
 • Какво не знаехме за... Мишел Гуревич

  9 март 2017

  текст Нaталия Иванова

  Или Chinawoman, както доскоро се подписваше. Но коя и каква е жената зад плътния и меланхоличен тембър, който се излива в лични и иронични текстове? Питаме всички източници преди на 16 март да чуем на живо в София и новия й албум New Decadence.
 • Music Хол

  2 февруари 2017

  текст Емануела Иванова

  Не е нужно да знаеш къде отиваш, за да попаднеш на мястото си, мислим си и превъртаме наум дебюта на Sofar в София. Серията тайни концерти записа епизод едно в историята си и – по всичко личи – се налагат продължения.
 • So Far, So Good

  19 януари 2017

  текст Емануела Иванова снимка Sofar

  "Концертът на не-казваме-кого е на таен адрес на 29 януари. Билети няма, но ви пазим място, ако сте от първите с регистрация на sofarsounds.com. Носете си аперитив, изключете телефоните и пазете тишина на музиката".

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098