• Halloween x 6

  25 октомври 2018

  Или къде да си заведете костюма на 31 октомври.
 • Halloween X Cadenza Vagabundos

  22 октомври 2018

  Хелуинските партита на Ялта отдавна са легенда, а десетото сега вероятно ще се помни още десет години - на 31 октомври клубът ни събира в огромната тъмница на Арена Армеец с убийствени декори и страшна музика от Vagabundos и Любо Урсини. Междувременно няколко популярни персони показват тъмната си страна и раздават VIP билети и други тематични екстри в инстаграм - следите ли какво става?

 • Какво не знаехме за... Ян Гарбарек

  18 октомври 2018

  текст Севда Семер

  Знаем със сигурност, че този норвежки саксофонист идва за концерт на пловдивския джаз фест и билетите вече са изчерпани. Това обаче е само спирка от турнето му – следващите два месеца може да го хванете из Европа.
 • Какво не знаехме за... Бет Харт

  27 септември 2018

  текст Кристина Йорданова

  Гласът ѝ пулсира с блусарско напрежение, а музиката ѝ е от онзи тип без възраст, който след време се превръща в класика. Цялата история на Бет си струва слушането, но преди да ни я разкаже сама в Арена Армеец, четем няколко трудни абзаца от нея без акомпанимент.
 • Фестивална жега

  9 август 2018

  Най-накрая действително е лято, затова бързо вадим седем августовски фест оферти, ако вече сте заредили резервоара, но още се чудите накъде.
 • И август е музика

  26 юли 2018

  Но не е само музиката –най‑хубавото на следващите фестивали е, че има и за по 1-2-3 дни, които може да откраднете от работното време, вместо да си харчите отпуската.
 • Извънградски спирки

  19 юли 2018

  Не че ви гоним от София, но и следващия уикенд фестивалното лято тегли надалече от тук – към села, плажове, хижи и върхове, където да си натрупате топли спомени за зимата.
 • Музикални бягства: юли 2018

  5 юли 2018

  Ние сме си тук, но музиката вече се оттегля от София, така че не ни остава друго, освен да я преследваме из балкани, скали и съседни градове. Първата извадка с фестивали на една кола разстояние съдържа всичко от класика през техно до разговори с природата, които евентуално да водите през отвора на палатка.
 • Отворени към операта

  21 юни 2018

  текст Виолета Иванова

  12 музикални спектакъла влизат в Античния театър (все от 21:00), за да ни дадат още дузина причини да бръмчим до Пловдив и през следващия месец. Опера, балет, мюзикъл, пиано дуел, кино саундтраци, премиери, гости от света и сцена без покрив са ключовите думи в програмата на Opera Open, от която сега подчертаваме половината – останалото чака на Програмата Пловдив, но вие не чакайте до последно да вземете билети.
 • Какво не знаехме за... Ho99o9

  14 юни 2018

  текст Наталия Иванова

  Чете се "хорър", а деветките са три шестици с главата надолу. Ако ги питаме каква е музиката им, ще кажат "фрустрация и гняв, които освобождаваме на сцената". Фактите водят към метъла, но това не е звукът на американското дуо theOGM и Eaddy. Преди хоръркор хип-хопът им с дяволски лирики и жанрови експерименти с трап и габа да ни атакува на 27 юни в Терминал 1, кацаме насред тяхната (също толкова интересна) биография.
 • Отвъд стената

  26 април 2018

  текст Емануела Иванова

  След като обиколи земята с над 200 концерта и мега шоуто си The Wall, Роджър Уотърс се готви да прескочи себе си с турнето Us + Them.
 • Какво не знаехме за... Delilah

  5 април 2018

  текст Наталия Иванова

  По лична карта е Палома Стоукър, името Дилайла заема от баба си, а родословното ѝ дърво е с корени от Англия чак до Нигерия, Куба и Ямайка. Преди гласът ѝ да ни погълне в Sofia Live Club на 28 април, разказваме още от историята ѝ лист по лист.
 • Какво знаем за... Kraftwerk

  15 февруари 2018

  текст Никола Шахпазов

  Не им подхожда да ги наричаме ветерани. Kraftwerk никога не са били млади или стари, а по-скоро съществуват едновременно в експерименталната атмосфера на 70-те, електро ритъма на 80-те, неясното роботизирано настояще и още по-несигурното бъдеще. Ако се сещате за по-добра причина да ги видите през 3D очила на 28 февруари, добавете я.
 • От Алжир до София

  1 февруари 2018

  текст Емануела Иванова

  Микс от соул, рок, пост-пънк, електро и техно с госпъл вокали и текстове по Чумата на Камю – това е музиката на американците Algiers, така че ако им търсите място във фонотеката, най-добре ги настанете на самостоятелен рафт.
 • В City Stage през февруари

  25 януари 2018

 • В клуб Терминал 1 през февруари

  25 януари 2018

 • Какво не знаехме за... Sevdaliza

  18 януари 2018

  Говори пет езика, oбича "домашни животни" в саксия и един от детските ѝ герои е Notorious B.I.G. Днес самата тя е идол за хиляди с електронния трип‑хоп поп, който се излъчва от албума ѝ, наречен на кометата ISON. Преди да го попием на живо в ДНК на 10 февруари задминаваме плитките факти за Sevdaliza, за да чуем дълбоките ѝ истории. А те звучат в синхрон с музиката ѝ – сурово и винаги лично.
 • 31 декември: Готови? Бум.

  20 декември 2017

  Шест варианта за старт на 2018, които ще помним до финала ѝ.
 • 25 декември: Dance Christmas

  20 декември 2017

  Четири адреса с парти плейлист, с който си почиваме от Jingle Bells:
 • Какво им има на So Called Crew?

  14 декември 2017

  текст Константин Мравов

  Точно преди Коледа So Called Crew поставят поредния маркер за нивото на третата българска рап вълна. И ако насред доста празните лайвове и еднообразния им звук около 2005-06 е имало въпрос дали до нова вълна изобщо ще се стигне, то сега той вече е докъде ще се разпростре капацитетът ѝ.