Емоционално пътешествие с For Me на Dead Man's Hat

22 февруари 2022 текст Анастасия Стоева
Потапяме се в нежността на китарните струни и кадифения тембър на Ража още от първите секунди на чисто новата песен на Dead Man's Hat – For Ме.Постепенната музикална градация ни води съвсем естествено към експлозия от звук и емоция. С всеки следващ куплет аранжиментът става все по-богат и наситен, докато в един момент стихва до пълно спокойствие. Именно това усещаме и ние, докато слушаме For Me – затишие след буря, шумолене на лек ветрец в клоните на дърветата и мълчанието на нощните улици.

Видеото предизвиква въображението ни и за момент забравяме, че не гледаме експериментално кино. С костюм, сякаш излязъл от The Holy Mountain на Алехандро Ходоровски, майсторката на виолончелото Илияна се превръща в главен персонаж на това омагьосващо аудиовизуално пътешествие. Неслучано за миг зърваме книгата Алиса в страната на чудесата, облегната на библиотеката в един от кадрите. Клипът, дело на Тихомир Рачев, е заешка дупка, от която не искаме да излизаме.

Понякога границата между фантазията и реалността е тънка като завесата между деня и нощта. Може би е парадоксално като традиционна японска чаена церемония насред соц апартамент, но се чувстваме много по у дома си между туловищата на задрямалите панелки, отколкото затворени между четири стени. Важен е човекът, с когото споделяме мига.

Песента е част от предстоящото EP на групата Never Gonna Let You Go, което излиза на 11 март. Дотогава навярно вече ще сме счупили replay бутона на For Me. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.