Пускаме се по реката на “Never Gonna Let You Go”

11 март 2022
На 22 февруари премиерният сингъл на Dead Man’s Hat ни развълнува със своята нежна китара, плавна градация и майсторски заснет видеоклип. Сега е ред и на новия им албум, в който For Me заема централно място. От първите отекващи синтезаторни звуци на титулната песен Never Gonna Let You Go до последните мажорни акорди на Delirium не откриваме нито една излишна нота или прекомерна хармония. Вместо това всички звуци подобно на капки вода в река се сливат в цялостно завършено произведение.
Едно е сигурно: сложим ли слушалките, се превръщаме в главен герой на живота си, а Never Gonna Let You Go е саундтрак, под звуците на който всичко блести с нова красота. Едноименната песен напомня на ранна утрин, когато градът тепърва се събужда, а Summer Dream носи духа на лежерен летен следобед. Тромпетът във втората половина на парчето допълва композицията със специфичен колорит, който ни препраща към някои от по-лиричните изпълнения на американската група Cake. May пък се отличава с опростен ритъм и тънки детайли в аранжимента, благодарение на които не отстъпва по нищо на някои от най-добрите световни инди хитове.

Ако Never Gonna Let You Go е изгрев, то е логично, че Delirium напомня на падането на нощта. Фееричните двугласи и текста в припева ни вдъхват надеждата, че дори в най-тъмния мрак отново ще пробие първия лъч светлина на новия ден.

Албумът държи на обещанието си, дадено в заглавието. Емоцията, която Never Gonna Let You Go предизвиква в нас няма да ни пусне още дълго.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.