• 16 парчета, с които озвучаваме любовта

  10 февруари 2021

  Знаем, че не е нужен един конкретен ден, за да покажем колко държим на човека до нас. Винаги обаче можем да приемем, че 14-и февруари е добър повод да изхвърлим телефоните, да не приемаме посетители и да прекараме 24 плътни часа в компанията на нашата половинка.
 • С музиката на Мак Милър

  19 януари 2021

  Той е от артистите, за които знаем, че имаха какво повече да кажат в думи и рими, но за съжаление неговият път спря през 2018 след инцидентно предозиране.
 • Плейлистът на 2020

  21 декември 2020

  Как ще изпратим година като 2020? Освен със стандартните за всички времена политически напрежения, икономически лъкатушения и леки "чуквания" от страна на природата, тези 365 дни бяха гарнирани и с опънати до скъсване международни нерви (заради убития от американски безпилотен самолет ирански генерал), отделянето на Великобритания от редиците на Европейския съюз (и всичко, което следва от тази постъпка), буквалното изпепеляване на Австралия (къса ни се сърцето за хиляди акра земя, а дори не искаме да повдигнем въпрос за животните) и за капак на всичко идва Китай, където на някого изведнъж му се прияде супа от прилеп.
 • Празничният ни плейлист звучи така

  15 декември 2020

  Все още чакаме снегът да поръси заспалата земя и да ни донесе малко повече уют с хрупкавите си снежинки.
 • 5 нови групи, които да следите

  4 декември 2020

  текст Дани Николова

  Световната музикална сцена е шарена, а новите попълнения често са в изобилие. "Щом с музика се храни любовта, свирете", е възкликнал някога Шекспир и ние, водени от този призив, "просвирихме" доста дебютанти, преди да се спрем на петима, за чието съществуване да ви алармираме.
 • Най-пусканите песни в Spotify за 2020

  3 декември 2020

  Тази година се търкулна изключително бързо по една или друга причина, но музикалните платформи не спят и Spotify вече е тук с петте си най-пускани песни за годината. Слушаме:
 • Плейлист за тревожни хора

  30 ноември 2020

  Понякога се случва да се качим на влакчето на тревожността, затова вадим няколко парчета, които сега ни закарват далеч. Свързват ни със себе си чрез текстове и хармонии, които сглобяваме в долния плейлист, но преди това изброяваме акценти, с които спасяваме последните няколко дни.
 • Майли Сайръс и нейните пластмасови сърца

  26 ноември 2020

  След кавърите ѝ на Zombie от The Cranberries и Nothing Else Matters на Metallica Майли живо хвана интереса ни и ни накара да се питаме какво ли ще съдържа следващият ѝ албум.
 • С музиката на The Weeknd

  25 ноември 2020

  След като отсъствието на името му сред номинираните за наградите Грами силно се наби на очи, си помислихме, че може би Абел не е кандидатствал.
 • Плейлист за самотни разходки по празни улици

  20 ноември 2020

  Преди въздухът да стане леден, се отправяме на малка разходка в града под срамежливото слънце, което все още не е скрило съвсем лъчите си. Това наричаме истински качествена среща, като за компания вземаме долния плейлист и отказваме да влизаме в чатове и разговори в следващите минути.
 • Българска музика за плейлиста ни

  19 ноември 2020

  текст Кристина Йорданова снимка Михаил Мишев

  В последните месеци тя не спира да извира със своите добри хармонии през китари, бийтове и топ вокали. Преслушваме и удряме сърца за следващите три имена, които ни взеха вниманието.
 • С музиката на Хари Стайлс

  17 ноември 2020

  През 2010 влиза в X Factor Великобритания и става част от момчешката група One Direction. Едва ли си е представял, че 10 години по-късно ще се намира на светлинни години като звучене, ще облече рокля за фотосесия на Vogue, а Лиам Галахар ще влезе в студиото му, докато записва Fine Line и след последната нота ще каже "това е брутално".
 • Концерти отдалеч

  6 ноември 2020

  текст Кристина Йорданова

  Концертите винаги са били важна част от нашето съществуване, защото точно там, където прожекторите светват към сцената, ние имаме една мисия – да слушаме. Ограниченията ни карат да се обърнем към малко по-далечни преживелици от този тип и въпреки че не е същото, тези обещават да са велики.
 • В слушалките

  6 ноември 2020

  текст Дани Николова

  От слушалките, та право в емоциите. Така действа музиката, особено ако е нова, зряла и независимо дали "хлипа китара", "барабаните се гонят" или компютърът върши по-голямата част от работата, текстът има какво да ни каже. От Париж през Лондон до Торонто, подбрали сме няколко нови албума, EP-та или сингли, които да прозвучат и във вашите слушалки.
 • Електронни ъндърграунд патрони

  2 ноември 2020

  SoundCloud е необятна вселена, пълна със звуци, до които трудно стигаме в другите платформи, въпреки че живеят и там.
 • Halloween Night

  23 октомври 2020

  4 Хелоуин партита, за които капацитетът е ограничен, но силните усещания не.
 • Есенни вибрации по ноти

  16 октомври 2020

  Есента е тук и докато сезонът се лъкатуши между сърдито и щастливо време, се спускаме по настроенията му с плейлист, който балансира спокойствието във въздуха. По-долу наблягаме на някои акценти, но цялата му красота влиза в нас през Spotify и Youtube.
 • Габриела Вергилов = EMPRESSA BULGAR

  8 октомври 2020

  снимка Елиза Георгиева

  Габриела Вергилов е истинска вихрушка зад пулта и характерните ѝ техно линии се вият по партита и фестивали от Амстердам през Берлин до Антверп, Щатите, та дори и Азия.
 • Нова стока

  25 септември 2020

  текст Дани Николова

  Всички сме виждали меметата, превърнали се почти в клише, които гръмко оповестяват, че "хората, които ти показват нова музика са важни". Без да претендираме за важност, вадим няколко предстоящи албума в различна тоналност и от различни точки на планетата.
 • 4 парчета на... Бен Каплан ОТЛОЖЕН

  11 март 2020

  текст Кристина Йорданова снимка Nick Barber

  В рижата си брада може да скрие цял кораб, пък и толкова би му отивало да е на такъв. Канадецът акостира и тук с блус истории за загубата, любовта, секса и Бог - темите на последната му музикална запалка Old Stock.